Nokias E-serie er Ekstra stor

Hvis du ikke kan få nok funksjoner på mobilen din, er Nokias E-serie verdt en ekstra kikk.

Vi vet at forretningsfolk har like lite tid som de har mye penger (aner vi en sammenheng her?), så i stedet for å bruke det første avsnittet på tomprat slik vi vanligvis gjør, skal vi gå rett på sak.

LES OGSÅ:

Hmm? Har vi sløst bort første avsnittet allerede, sier du? Jøsses. Du har helt rett. Her er i det minste de tre nye forretningstelefonene som Nokia lanserte på den første dagen av 3GSM-mobilmessa i Barcelona.

Nokia E90.

Først og størst er E90 Communicator. Den krever at du har både større lommer og større lommebok enn gjennomsnittet, men når du først får den i hånda sitter du med noe av det aller ypperste innen mobilteknologi. Tror vi. Vi har ikke testa den enda.

Det har derimot My Symbian, som er svært fornøyd med telefonen.

E90 har firebånds GSM, 3G, trådløst nettverk, super-3G (HSDPA), FM-radio, og to kamera (ett med 3.2 megapiksler, og ett for videokonferanser) og, jada, GPS-mottaker.

Den Symbian S60-baserte mobilen har også to skjermer, hvorav begge støtter 16.7 millioner farger. Skjermen på utsiden har en oppløsning på 240x320, mens innsiden er på hele 800x352 piksler. Telefonen kan altså, som alle andre av Nokias Communicator-modeller, åpnes, slik at E90 framstår som en litt klumpete nerdetelefon i lukket form, mens den blir nerdenirvana når en åpner den og QWERTY-tastaturet og kjempeskjemen åpenbarer seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er kanskje litt overraskende at Nokia har valgt å kle telefonen i en av de styggeste brunfargene vi har sett, men vi vokste opp på 70 og 80-tallet da selv vegger og tepper og kommoder var brune - så det er mulig det bare er oss. Sannsynligvis kommer den også i andre farger.

E90 skal etter planen leveres i andre kvartal i år. Prisen vil ligge på rundt 800 Euro, eller nesten 7000 kroner. Da vet du hva du skal bruke bonusen på.

Nokia E65.

Nokia E65 befinner seg et sted midt mellom E90 og E61i (se under). Den er laget i skyvetelefon-format, og er dermed relativt diskret sammenliknet med andre forretningsmodeller - nyttig for direktøren som har blitt saksøkt litt for mange ganger av sin egen sekretær på grunn av bulende bukselommer.

One Touch-tastene er en slags mirakel-snarveier i miniatyr, og kan enkelt sette i gang konferansesamtaler ("wazzz uuup!" og så videre), kontaktlister, og lydstyring av innkommende samtaler. De gjør også at du kan veksle hurtig mellom programvare, og i det hele tatt snar-navigere deg gjennom en rekke telefonfunksjoner.

Nokia E65 er allerede tilgjengelig i Norge, og vil ha en pris på 400 Euro, eller rundt 3500 kroner.

Nokia E61i.

En god idé kan pusses på og raffineres i det uendelige. Nokia har brukt pusseskinnet sitt på E61, og resultatet er E61i.

Den har samme One Touch-systemet som E65, i tillegg til enda en snarveis-funksjon i form av en Navi-tast. På samme måte som E61 var et utilslørt forsøk på å konkurrere med BlackBerry-telefonene, går E61i rett inn i må lese epost-segmentet 24/7 med Nokia Intellisync, Good Mobile Messaging, Mail for Exchange, Seven Mobile Mail og BlackBerry Connect epost-løsninger.

Hvis ikke du finner noe du kan bruke der bør du gå tilbake til telefax.

I motsetning til E61 har i-utgaven fått kamera, og en prislapp som er helt lik E65 - rundt 3500 kroner. Mobilen blir tilgjengelig i andre kvartal i år, og kommer i flere farger - inkludert den nye Nokia-brun.

Les flere mobil-nyheter fra 3GSM-messa her:

* Nokia 6110 GPS-telefon
* NeoNode N2
* Motorola MOTORIZR Z8