Nokia N82 teller ned fra N95

Enda en såkalt multimedia-computer fra Finland.

Telefoner som dette kan snart avlyttes av menigmann, hevder hackere. Foto: Nokia
Telefoner som dette kan snart avlyttes av menigmann, hevder hackere. Foto: Nokia Vis mer
Publisert

En ny dag, en ny Nokia-telefon. Det føles ikke lenger enn siden i går at vi skrev om rådyre 8800 Sapphire Arte, og det stemmer da også. Det var i går.

I dag er det derimot duket for en folkelig mobiltelefon i form av Nokia N82, også kalt etterfølgeren til supersuksessen N95.

Full pakke.

Nokia insisterer fortsatt på å kalle N-serien sin for multimedia-computere, men kan du spille Half Life 2 på N82? Nei, og du kan heller ikke føre regnskapet ditt på den uten å miste livet i rein frustrasjon over hastigheten og alt du går glipp av på den 2.4-tommer store skjermen.

N82 har ellers alt som N95 har, inkludert Wlan, super-3G, et 5-megapiksel-kamera med autofokus, Carl Zeiss-optikk, innebygget GPS-mottaker med tilgang til Nokia Maps, TV-utgang, blåtann v2.0, FM-radio og et lavoppløselig kamera for videotelefoni.

Telefonen kjører som forventet Symbian S60 3rd Edition.

Gyro er gøy.

På papiret er det litt vanskelig å se hva som er forskjellig fra N95, men det loves i pressemeldingen en "ny, innholdsdreven 3D-multimediameny", og dessuten en innebygget bevegelsessensor ala iPhone, hvor skjermen automatisk orienteres mellom landskaps- og portrettmodus alt etter hvordan du holder telefonen.

Den har også en skikkelig blitz, og ikke bare fotolys som på N95.

Det følger med et microSD-minnekort på 2GB, og det loves i tillegg videoopptak "nær DVD-kvalitet" (640 x 480 piksler, 30 bilder i sekundet), noe som sjelden viser seg å være sant. Nær DVD-oppløsning, kanskje, men ikke DVD-kvalitet.

Når og hvor mye?

Norsk pris er ikke kjent, men Euro-prisen ligger på 450 før skatter og avgifter, og med litt oppfinnsom matematikk gjetter vi på en norsk pris på rundt 4500-5000 kroner.

Tilgjengeligheten er heller ikke kjent, men ettersom Nokia pleier annonsere produktene sine rundt tre-fire måneder før lansering, tipper vi første kvartal 2008.

Kilde: Pressemelding

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer