Nikon D3 og D300 er brødre

Nikon D3 og D300 er brødre

Som brødre flest er den ene stor, og den andre litt mindre.

Publisert

Det er ikke mange dagene siden Canon lanserte sitt største og mest avanserte speilreflekskamera noensinne, EOS-1Ds Mark III, i tillegg til den langt rimeligere EOS 40D.

Nå følger Nikon opp med en nesten identisk lansering, i den forstand at de skyver ut en toppmodell og en, relativt sett, budsjettmodell. Si hei til D3 og D300.

Storebror D3.

Nikons nye flaggskip, D3, påstås å være det raskeste digitale speilreflekskameraet som er laget, i det minste på områder som oppstartstid (0.12 sekunder) og lukkerforsinkelse (41 millisekunder).

Det er litt stusselig utstyrt på megapikselsiden sammenliknet med Canons oppgradering av EOS-1Ds - D3 har 12.1 megapiksler, Mark III-utgaven til Canon har hele 21.1 - men pikselhysteriet er som kjent ikke nødvendigvis noe en bør følge slavisk.

Specs.

Fullformatskameraet har forøvrig en tre-tommers LCD-skjerm som med såkalt live view, det vil si at du kan se søker-bildet på skjermen, ISO-rekkevidde fra 200 til 6400 (som kan skrus opp til vanvittige 25 600 ved hjelp av en Hi 2-modus, noe som er garantert å produsere enorme mengder støy i bildet), et 51-punkts autofokussystem og muligheten for å knipse imponerende ni bilder i sekundet.

Svitsjer du kameraet over i DX-modus, hvor bildet beskjæres strengere sammenliknet med fullformatsmodus, kan du ta elleve bilder i sekundet.

Morsomt nok så har Nikons aller ypperste nå fått HDMI-utgang, noe som gjør det enkelt å vise fram bildene du har tatt på for eksempel en HD-klar flatskjerm.

Ikke akkurat billig.

Norsk pris blir 44 900 kroner, som er rundt 15 000 mer enn amerikansk pris. D3 er uansett drøye 30 000 kroner billigere enn Canons toppmodell, så her må fotoentusiastene finlese spesifikasjonslistene og testene som sannsynligvis dukker opp hvert øyeblikk.

Les mer om D3 her.

Lillebror D300.

For en del tusen dollar mindre kan du plukke opp Nikon D300, som ble introdusert sammen med D3.

Den har med sine 0.13 sekunder nesten like rask oppstartstid som toppmodellen, og også lukkerforsinkelsen på 45 millisekunder er helt i toppsjiktet.

D300 har 12.3 megapiksler i det beskjærte DX-formatet, HDMI-støtte med 1080i-avspilling, ISO-rekkevidde fra 200 til 3200, tre-tommers LCD-skjerm med live view, og skyter seks bilder per sekund (åtte med en ekstra batteripakke).

Trådløst.

Kameraet har også et 51-punkts autofokussystem, og både D3 og D300 er kompatible med Nikons nye trådløse sender, WT-4A, som blant annet muliggjør trådløs overføring av både bilder og søkerinnhold.

Norsk pris blir 14 990 kroner, eller nesten femti prosent høyere enn amerikansk pris.

Les mer om D300 her.

Begge kameraene er tilgjengelig i løpet av november.

Kilde: Gizmodo

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer