Nikon Coolpix P5000 vil vokse

Veksthormoner er ikke bare for småfolk.

Det er ikke alle som er klar for rampelyset når det forventes at de skal være det. Maria Mena sang falskere enn pengesedler trykket av B-gjengen under deres glansperiode i Andeby på 80-tallet da lyskasterne hos David Letterman traff henne i ansiktet, men Letterman var høflig og serverte smiger som bare en amerikansk talkshow-vert som tjener 300 millioner i året kan gjøre det.

LES OGSÅ:

Nesten.

Nikon Coolpix P5000 er et kompaktkamera laget for de som ikke er helt klar for speilrefleks-æraen. Det kan skyldes størrelsen, eller det kan skyldes stramt budsjett.

P5000 har blant annet optisk bildestabilisering, mens VR-funksjonen gjør at stabiliseringen også vises på den 2.5-tommer store LCD-skjermen. Stabiliser mens du ser, med andre ord - og der fikk Nikon et gratis slagord som kan løses ut mot en årslønn.

Lysfølsomt.

Ellers har kameraet 10 megapiksler, 3.5x optisk zoom, et Nikkor-objektiv som strekker seg fra 36 til 126 millimeter, høy lysfølsomhet med ISO-verdier opp til 3200, forbedret støyreduksjon i bildebehandleren, 16 forskjellige forhåndsinnstillinger i tillegg til blant annet manuell modus, videofunksjonalitet og mulighet for tilkobling av ekstern blits.

Det som gjør P5000 ekstra fleksibelt er muligheten for å bruke eksterne vidvinkel- og telefotokonvertere, som blant annet kan gi brennvidder helt ned til 24mm (vidvinkel) eller helt opp til 378mm (telefoto). Slike omformere har en tendens til enten å redusere bildekvaliteten en smule, eller å kreve mer av lysforholdene for å fungere optimalt, så vi antar de må brukes med omhu også på P5000.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet forventes å komme i butikkene i mars, med en veiledende pris på 3690 kroner.

Kilde: Pressemelding