Mtron MSD-S2516 er lynrask

Og like støysvak som et snøfugg som treffer bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det foregår en stille revolusjon på harddisk-fronten, og når vi skriver stille mener vi det helt bokstavelig.

LES OGSÅ:

Såkalte solid state-disker (SSD) er flash-baserte lagringsmedium som likner mistenkelig på, og fungerer som, vanlige harddisker, men som har flere fordeler (og noen ulemper) sammenliknet med oldtidsteknologien i en Maxtor eller Western Digital-enhet.

Ubevegelig.

Mtron MSD-S2516 har ikke et navn det er lett å bli glad i, men den har noe annet du bør like: vanvittige hastigheter. Fordi det ikke finnes bevegelige deler i SSD-disker er den også veldig støysvak, energi-effektiv og stabil. Det finnes ingen mekaniske lese- og skrivehoder som kan ødelegges, og den skal fint, avhengig av høyden, kunne tåle et fall i bakken uten at dataene går tapt.

Hurtig.

Maximum PC har satt SSD-disken opp mot noen av de raskeste harddiskene på markedet, deriblant den påståtte fartsrekordholderen Seagate Barracuda og Western Digitals Raptor, og Mtrons SATA-baserte disk raser forbi konkurrentene som en steroideproppa veldig opplagt 100-meter-løper.

Én ting er de spesielle, tekniske målingene, en annen ting er resultatene fra vanlige, PC-relaterte oppgaver som tiden det tar å boote maskinen, starte en applikasjon eller kjøre et Photoshop-script. Mtron-disken holder fortet i så å si alle testene - men den faller fullstendig gjennom på et par andre.

Sjekk test-resultatene her!

Pris som svir.

De to store ulempene med SSD-disker er foreløpig pris og kapasitet. Den største Mtron-modellen kan ikke lagre mer enn 64GB, men likevel koster den ... 18 000 kroner.

Au.

Har du strengt budsjett kan du kjøpe 16GB-utgaven for 6000 kroner, men en behøver ikke være nobelprisvinner i økonomi (eller matematikk) for å se at forholdet mellom kapasitet og pris er helt hinsides. Foreløpig.

Kilde: Gizmodo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!