Mtron MSD-S2516 er lynrask

Og like støysvak som et snøfugg som treffer bakken.

Det foregår en stille revolusjon på harddisk-fronten, og når vi skriver stille mener vi det helt bokstavelig.

LES OGSÅ:

Såkalte solid state-disker (SSD) er flash-baserte lagringsmedium som likner mistenkelig på, og fungerer som, vanlige harddisker, men som har flere fordeler (og noen ulemper) sammenliknet med oldtidsteknologien i en Maxtor eller Western Digital-enhet.

Ubevegelig.

Mtron MSD-S2516 har ikke et navn det er lett å bli glad i, men den har noe annet du bør like: vanvittige hastigheter. Fordi det ikke finnes bevegelige deler i SSD-disker er den også veldig støysvak, energi-effektiv og stabil. Det finnes ingen mekaniske lese- og skrivehoder som kan ødelegges, og den skal fint, avhengig av høyden, kunne tåle et fall i bakken uten at dataene går tapt.

Hurtig.

Maximum PC har satt SSD-disken opp mot noen av de raskeste harddiskene på markedet, deriblant den påståtte fartsrekordholderen Seagate Barracuda og Western Digitals Raptor, og Mtrons SATA-baserte disk raser forbi konkurrentene som en steroideproppa veldig opplagt 100-meter-løper.

Én ting er de spesielle, tekniske målingene, en annen ting er resultatene fra vanlige, PC-relaterte oppgaver som tiden det tar å boote maskinen, starte en applikasjon eller kjøre et Photoshop-script. Mtron-disken holder fortet i så å si alle testene - men den faller fullstendig gjennom på et par andre.

Sjekk test-resultatene her!

Pris som svir.

De to store ulempene med SSD-disker er foreløpig pris og kapasitet. Den største Mtron-modellen kan ikke lagre mer enn 64GB, men likevel koster den ... 18 000 kroner.

Au.

Har du strengt budsjett kan du kjøpe 16GB-utgaven for 6000 kroner, men en behøver ikke være nobelprisvinner i økonomi (eller matematikk) for å se at forholdet mellom kapasitet og pris er helt hinsides. Foreløpig.

Kilde: Gizmodo