Mirakelmobilen

Nokia N95 er dyr. Veldig dyr. Til gjengjeld er den også veldig må-ha.

Nokia har invitert åtti prosent av verdens journalister til New York for å skrive hjem om store, litt mindre og ganske små mobilnyheter. Ikke oss, riktignok, men vi har ikke mistet munn og mæle av den grunn.

LES OGSÅ:

Helt til vi så Nokia N95. Da ble vi tause igjen.

Storskjerm.

Det 2.6 tommer store skjermen er imponerende nok i seg selv, og den doble skyvefunksjonen er en flott nyvinning - ett skyv avslører tastaturet, ett skyv med den øvre delen i motsatt retning avslører mediaspiller-kontrolleren.

N95 fungerer dessuten like bra i horisontal som i vertikal tilstand, en fornuftig løsning både i forhold til videospilling, nettlesing og kartsøk. Ja, kartsøk.

GPS.

Nokias nye Symbian-baserte vidunder har ikke bare alle mulige former for nettforbindelser - Wlan, 3G, Edge - den har også innebygget GPS-mottaker. Vi kan nesten høre den kollektive lyden av aha! fra alle som noen gang har vært på invitert på fest, men som uforvarende havnet på lørdagsmiddag hos en desperat, ensom tante fordi de ringte på feil dør. Du får dessuten med mer enn 100 kart på kjøpet, slik at fremmede strøk ikke oppleves som fullt så fremmede lenger.

Finnene har også dratt til på kamerakvaliteten. Med hele 5 megapiksler under panseret begynner vi endelig å nærme oss den forjettede mobilmagien fra Asia, i tillegg til at kompaktkameraet får enda mer konkurranse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredimensjonalt.

N95 vil også komme med en 3D-motor som skal løfte for eksempel mobilspill fra begredelig strektegningsnivå til kvasi-realisme, mens en innebygget minijack gjør at du kan koble til hodetelefonene dine rett i telefonen.

Telefonen vil koste 550 Euro når den kommer på markedet i løpet av første kvartal 2007. Skal vi tippe en norsk pris på drøye 6000 kroner?

Se video av N95 fra Shiny Shiny ved å trykke på PLAY under!