Minimalt kan også være maksimalt

Samsungs bidrag til det er ikke størrelsen det kommer an på heter SPH-P9000.

Det er ikke nok å være bærbar. Du skal være ultra-bærbar. Dette er ikke en referanse til vekta di som skaper problemer under det litt for kinky rollespillet i stua, men til den nye trenden innenfor bærbar datamaskinering.

LES OGSÅ:

Uforlignelig.

Samsung SPH-P9000 likner ikke på så veldig mye annet vi har sett, og det er bare bra. Den mer eller mindre utbrettbare og veldig bærbare mini-laptopen kjører Windows XP i helt grei hastighet, en imponerende prestasjon når maskinen bare veier 580 gram(!) og har de strategiske målene 143 x 94.3 x 29.75 millimeter i lukket tilstand.

Under den harde overflaten venter ikke en myk mann som lengter etter å slippe ut slik at han endelig kan begynne med blomsterdekorasjoner og flittig KK-lesing, men derimot en 1GHz Transmeta mikroprosessor.

Koreansk.

Ettersom maskinen ble lansert under en teknologimesse i Sør-Korea, ville den ikke vært komplett uten mobil, trådløs tilknytning i form av WiMAX og EV-DO, standarder som tillater akseptable dataoverføringshastigheter selv når du beveger deg i hastigheter over 100 km/t.

I Korea betyr det reise på høyhastighetstog, i Norge er det farten på pekefingeren din mot tinningen etter at fjotten i Porschen la seg inn rett foran den slitte Volvoen din på motorveien.

Skjerm og harddisk.

P9000 har ikke Wlan, men den kan trøste deg med en LCD-skjerm på fem tommer, 30GB harddisk, 1.3 megapiksel kamera og blåtann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lille vidunderbarnet skal etter planen lanseres i Sør-Korea i løpet av 2007. Hvis du inntar lotus-stilling umiddelbart og retter noen milde, snille bønner til sjefen der oppe kan det være den kommer til Europa.

Eller kanskje ikke.

Kilde: Engadget