Meizu MiniOne utfordrer iPhone

Mistenkelig lik iPhone, men med bedre spesifikasjoner. Billigere er den også.

Etter at Apple lanserte iPhone har det rent inn med kopier av ymse slag, og det har nærmest gått sport i å kalle en nylansert telefon for "iPhone-killer".

LES OGSÅ:

Den som foreløpig har kommet nærmest en virkelig iPhone er den kinesiske produsenten Meizu. Modellen MiniOne har vært hyppig diskutert på ulike forum på nettet helt siden de første bildene dukket opp. Nå er spesifikasjonene her.

Kraftig og lekker skjerm.

MiniOne vil være utstyrt med en stor, trykkfølsom skjerm med oppløsning på 720 x 480 piksler og støtte for 16 millioner farger. Prosessoren er en Samsung ARM11 533MHz. 128MB SDRAM skal få telefonen til å gå rundt. Operativsystemet er Windows CE 6.

Under panseret finner du en GPS-modul som skal hjelpe deg å finne frem på landeveien, blåtann som lar deg overføre data trådløst til andre enheter med blåtann. WiFi er også på plass slik at du kan koble telefonen mot trådløse internettsoner.

MiniOne har selvfølgelig også 3G og et lite kamera på fremsiden lar deg kjøre videosamtaler.

Hobbyfotografen burde også bli fornøyd. Her har du et kamera på 3 megapiksler å leke med. Bildene kan lagres i det integrerte minnet på 4 eller 16 GB, alt etter hvilken versjon du går for. Prisen er oppgitt til henholdsvis 260 og 450 dollar.

Bedre enn iPhone?

Til sammenligning har iPhone en skjerm med oppløsning på 320 x 480 piksler, 8 GB lagringsplass og et kamera på 2 megapiksler.

Så gjenstår det bare å se hvilke av de to telefonene som er best. Spesifikasjonsmessig er MiniOne flere ganger bedre enn iPhone, men man skal selvfølgelig ikke stole på spesifikasjonene alene.

Hvorvidt MiniOne blir tilgjengelig her til lands gjenstår å se. Apples iPhone er ventet til butikkene mot slutten av året. Prisen blir 599 dollar for 8GB-utgaven.

Kilde: akihabaranews