Logitech MX Air kan styres i lufta

Fremtidens datamus er her.

Logitech lanserte i dag en trådløs lasermus som fungerer både på arbeidspulten og i løse luften - akkurat som en fjernkontroll. Dermed kan du sitte godt tilbakelent i sofakroken og kontrollere PCen på flere armlengders avstand.

LES OGSÅ:

– MX Air musen tilbyr en ny måte for brukerne å kontrollere sin pc-underholdning. Musen er egnet for alle som har lyttet på musikk fra pc-en sin og som har blitt frustrert over å måtte returnere til pc-en hver gang man skal bytte sang eller justere lyden, sier Tina Banzhaf, Nordic PR and Communications manager for Logitech i en pressemelding

Du kan peke, velge og spille mediefiler med en enkel håndbevegelse. Volumet justeres ved å bevege musa til høyre eller venstre mens du holder inne en knapp. MX Air skal være i stand til å skille mellom frivillige og ufrivillige håndbevegelser slik at du plutselig ikke fyrer opp volumet på maks når du egentlig bare skal slå etter ei flue som surrer forbi.

I stedet for den tradisjonelle rulleknappen er MX Air utstyrt med en trykkfølsom rulleflate. Musa tilpasser hastigheten etter hvor hardt du trykker ned fingrene.

MX Air er oppladbar og dekker en avstand på 10 meter. En ladestasjon følger med i prisen på 1300 kroner. Du kan forvente å finne den i butikkhyllene i begynnelsen av august.

Kilde: Pressemelding