Linux på billigsalg

Men hva kan en egentlig forvente for snaue 600 kroner?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å, Kina. Du er en raring. Du kan lage forsterkere for 250 kroner stykket, og du kan stue arbeiderne inn på små brakker som får leirskolen jeg var på i '82 til å se ut som et spa-hotell i utkantnorge.

LES OGSÅ:

Er det noe du ikke kan? Ah, stemmer. Ytringsfrihet og menneskerettigheter og slikt. Men hvem bryr seg om det når du kan lage Linux-laptoper til under 600 kroner stykket?

Den kinesiske OEM-produsenten HiVision står bak NB0700. Den er like billig som all gratisreklamen Mia Gundersen får i norske aviser i disse dager.

Prosessorhastigheten på 400MHz er riktignok ikke egnet til å skremme noen, og ettersom den er basert på MIPS-arkitekturen kan den heller ikke kjøre for eksempel Windows. Ikke at noen en gang bør tenke på å kjøre tyngre Windows-operasjoner med 400MHz, men det er nå så.

Til lettere arbeid bør det likevel gå greit. NB0700 har dessuten 64MB RAM, Wlan, Etherhet, tre USB-porter, 1GB flashminne (og det er all lagringsplassen du får med), og en ekspansjonsport for SDHC-minnekort.

Skjermen på 7 tommer kan by på visse utfordringer når du skal surfe, men den største utfordringen blir likevel å få tak i selve maskinen.

Enn så lenge vil slippet i Kina i oktober forbli det eneste slippet, for det er uvisst om 98-dollarsmaskinen vil bli tilgjengelig i resten av verden.

Du kan se en video av laptopen her:

Kilde: Cnet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!