Linear Scale Watch teller ned

Hvorfor har ikke noen tenkt på dette før?

Midt i New York finnes det et enormt display som til enhver tid viser størrelsen på USAs utenriksgjeld. Den teller raskt, og den teller oppover — og må være omtrent like deprimerende for en amerikaner å passere hver dag som det er oppmuntrende for en nordmann å studere fjorårets oljepriser.

LES OGSÅ:

Skaleringsklokke.

Linear Scale Watch er ikke helt der, men den befinner seg i samme nabolaget. Dette er klokka som viser tiden på samme måte som nettleseren eller fildelingsprogrammet ditt viser nedlastingsprogresjonen for filer.

At vi skulle komme så langt som til 2007 før et smart hode, i dette tilfellet designer Pierre Haulot, laget en slik klokke er en skandale som vi forventer at noen på Stortinget eller i Vegvesenet eller hvor det nå er de viktige beslutningene tas, griper fatt i med en gang.

Grafer.

Den ene horisontale grafen viser altså hvor mange timer av dagen som har passert, og hvor mange du har igjen. Den andre viser ikke overraskende det samme for minuttene.

Dermed kan du på enkelt og genialt vis bli så deprimert av å se tiden ebbe ut som sand i et timeglass at anti-depressiva-dosen din stiger omvendt proporsjonalt med hvor lang tid du har igjen på jorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Framskrittet i et nøtteskall, med andre ord.

Kilde: Yanko Design