LG enV er schizofren

Vanlig og uvanlig mobil i samme pakke.

Hvis en skulle tenke seg at CES 2007-messa i Las Vegas var en slags jordklode i miniatyr, så ville standen til LG ha tydet på at den gigantiske elektronikkprodusenten var Gud og USA på én og samme tid.

LES OGSÅ:

Den er ganske stor.

Misunnelse er en dyd.

En av de mindre tingene LG kunne friste med er mobiltelefonen med det tenårings- og bilskiltvennlige navnet enV. De som har glemt engelskkunnskapene fra fjerdeklasse bør først skjemme seg, deretter slå opp envy i ordboka.

EnV er en slags kamskjelltelefon, men skjellet beveger seg til forskjell fra andre slike telefoner sidelengs. Under det relativt ordinære frontdekselet ligger et fullverdig QWERTY-tastatur.

To tastatur - to skjermer.

De observante vil se av bildene til venstre at telefonen også har et tradisjonelt mobiltastatur, som du kan benytte når armene er for slitne til å åpne enV etter squash-treninga med bestemor.

Det betyr også at den har to skjermer - en stor en i utslått tilstand med 320x240 piksler og 262 144 farger, og en liten på 160x128 med 65 000 farger. De som skjemmes over store nerdetastatur vil altså når som helst kunne klappe igjen telefonen og late som ingenting når hun pene fra kaffebaren går forbi.

Bare over there.

Enn så lenge er enV bare tilgjengelig i USA, noe "V"en i navnet er et hint om. Det er nemlig mobiloperatøren Verizon som pusher telefonen, og det gjør de først og fremst for å selge tjenester knyttet til EvDO - en amerikansk løsning for høye overføringshastigheter via mobilnettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved hjelp av EvDO kan brukerne streame video og musikk via on-demand-tjenester. En biltur som passasjer kan som kjent drepe deg i både bokstavelig og overført betydning, men med enV mellom hendene er sjansen for sistnevnte forhåpentligvis litt mindre.

LGs dobbeltmobil har i tillegg et 2-megapiksel-kamera med autofokus, blåtann, stereohøyttalere, microSD-minnekortplass og en vekt på 130 gram.