Leke med Leica

M8 er Leicas nye bidrag til fotovelvære. Men det koster.

En kan formelig høre lyden av fotografer over hele verden som stanser opp, enten de nå befinner seg midt i arbeidet med et potensielt blinkskudd av en krigsscene i et fattig land i Afrika, eller ber en fjerdeklasse holde den store sjekken med 250 innsamlede kroner til Røde Kors litt høyere.

LES OGSÅ:

Når legendariske Leica lanserer noe nytt, så lytter verden.

Fortida er framtida.

M8 følger opp den herlige retro-looken som en forventer fra det holdet, og det ligner ikke på så veldig mye annet som finnes på markedet akkurat nå. Det ser utvilsomt svært innbydende ut.

Det har 10.3 megapiksler, ISO fra 160 til 2500, og lukkertider helt ned til 1/8000 sekund. En brennviddeforlenger på 1.33 gjør at såkalt vignettering angivel dempes eller elimineres helt.

Utrolig bakoverkompatibilitet.

Best av alt er likevel det faktum at kameraet er kompatibelt med alle Leica M-objektivene som er produsert siden 1954. Det er ikke småtteri, og det betyr du kan breie deg på bruktmarkedet som en nyrik milliardær.

Som du kanskje har allerede gjettet: M8 blir ikke billig. Prisen er ikke bekreftet fra offisielt hold, men det antas at den vil ligge på rundt 4500 Euro, eller 37 500 kroner.

Begynn å spar nå, med andre ord.

Kilde: Gizmodo

Artikkelen fortsetter under annonsen