Lær spansk med Nintendo

Denne vil overtale foreldrene dine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å lære seg et nytt språk er ofte knyttet til mye slit og tårer, der svetten renner mens du forsøker å holde rede på de endeløst lange remsene med gloser og alle unntakene fra hovedregelen.

LES OGSÅ:

Morsomt er lærerikt.

For når IKT-basert språkundervisning oppleves som gammelt nytt, prøver like godt Nintendo å dytte språklæringen inn i sin egen spillkonsoll.

I Japan har derfor 32 førsteklassinger blitt utstyrt med hver sin Nintendo DS i engelskundervisningen. Og ifølge flere elever skal spillet visstnok ha utkonkurrert Super Mario, mens lærerne har spilt på de gode resultatene.

Bærbar språklærer.

En spesiell plastpenn følger med i pakken og skal brukes til å stave glosene rett på skjermen. Dersom ordet staves riktig, vil den innebygde språklæreren oppmuntre eleven med ”Good!”. Videre følger en funksjon som lar elevene høre den korrekte uttalen.

Foreløpig er ikke den engelske utgaven kommet til Norge ennå. Men språkpakken for spansk og fransk ble lansert allerede i fjor. Så da gjenstår det bare å få kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell til å spandere Nintendo på norske skoleelever. Det blir i så fall et PR-stunt vi tipper norsk skoleungdom vil applaudere.

Les om han som gikk ned i vekt med Nintendo!

Kilde: Switched