Kommer Zune 2 soon til Norge?

Dagens dårligste tittel erstattes nå av litt saklig informasjon av Microsofts nye musikkspiller- oppdatering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsoft har foreløpig ikke funnet Europa verdig for sin iPod-konkurrent, Zune, og selv når de nå lanserer andregenerasjonsutgaven (fint ord), er det fortsatt uvisst om den blir å finne i norske butikker.

LES OGSÅ:

Zune 2 kommer i to utgaver, én flashbasert og én harddiskbasert. La oss rett på sak og overvelde deg med tallmateriale.

Specs.

Den største Zune-modellen heter enkelt og greit Zune 80. Ikke overraskende har den en 80GB harddisk, like mye som den minste iPod Classic-modellen.

Den bruker Microsofts nye Zune Pad, en liten, trykkfølsom navigeringsflate nederst på spilleren som flytter deg opp, ned, til venstre og til høyre.

Skjermstørrelsen har gått opp fra 3 til til 3.2 tommer, men ifølge Engadget er oppløsningen fortsatt den samme (320x240 piksler, også kjent som QVGA).

Gamle Zune omdøpes til Zune 30 (fordi den, riktig, har 30GB lagringskapasitet), og forsvinner ikke ut av sortimentet.

Amerikansk pris blir 250 dollar, eller cirka 1400 kroner.

Flash.

Hvis du ikke har behov for å ha halve platesamlinga med deg på bussen, kan du (hvis du er amerikaner) velge mellom to flashbaserte Zune-modeller. Zune 8 har 8GB, Zune 4 har 4GB.

Flashmodellene ser ut som de har hentet mer enn litt inspirasjon fra Apples gamle Nano-modeller, men fargeutvalget på rosa, grønt, svart og rødt ser (på bilder) ikke like elegant ut som i iPod-produsentens sortiment.

Zune 4 og 8 har samme navigeringsflate som sin storebror, Zune 80, og har en 1.8-tommers fargeskjerm.

Den har de strategiske målene 41.4 x 91.5 x 8.5 millimeter, og vil koste henholdsvis 150 og 200 dollar, eller 800 og 1100

Fellesnevnere.

Alle modellene er klar for salg i november, og alle har fått oppgradert menysystemet og grensesnittet.

Zune 2 kan nå spille videoformatene h.264 og MPEG-4, og slipper altså å konvertere til WMV-formatet slik en måtte tidligere.

Microsoft skal ha veldig mye ros for at de gir brukere som allerede har skaffet seg Zune 30 tilgang til det nye grensesnittet. Dette i motsetning til et visst amerikansk fruit company, som etter hvert har blitt veldig lite flinke til å harmonisere nye produkter med gamle versjoner.

Det er nå også mulig å synkronisere Zune med PCen via Wlan. Dette gjelder alt fra filmer til musikk og podcaster, og sistnevnte kan også deles med andre Zune-brukere via det trådløse nettverket.

Hvis Microsoft bare kunne fikset litt på fargekodene sine ser de ut til å ha et ganske så respektabelt produkt i sine hender.

Kilde: Engadget

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!