Kameratekke

Olympus har ikke bare et fint navn. De lager også fine digitale kompaktkamera, med fine spesifikasjoner.

Mange har nok trodd at megapikselkjøret ville gi seg etter hvert, ettersom de aller færreste av oss bruker natta til å skrive ut plakatprinter av våre edlere deler, som vi så henger opp på veggen til byens største kjøpesenter som et ledd i kampanjen for å vekke trafikanter om morgenen.

LES OGSÅ:

Olympus mener derimot at vi behøver mer av alt, og lanserer derfor et lass med digitalkamera som har nettopp det - mer av alt.

Helt på topp.

Stylus 1000 er toppmodellen. Den har hele 10 megapiksler, et design som tåler drittvær, og en lysfølsomhet (ISO) på utrolige 6400. Det er et tall som banker selv dyre speilrefleks-kamera, og som gjør at du kan ta bilder der veldig mange, inkludert kona di, ikke vil at du skal ta bilder.

Vi antar derimot at nattbildene blir omtrent like kornete som hvis du hadde tatt bilde av en kornsilo, så ikke forvent mirakler.

Ellers har Stylus 1000 3x optisk zoom, en 2.5-tommers LCD-skjerm, blender på f2.8 (hvis du er usikker: det er bra), digital bildestabilisering (det er ikke fullt så bra), og det kommer til å koste rundt 400 dollar, eller 2800 kroner, når det lanseres en gang i september. Det er så billig at gudene må vite hvor bra bildene egentlig blir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellombror.

Stylus 750 har "bare" sju megapiksler, og selv om det ikke er like tynt som midjen til fru Beckham, har det 5x optisk zoom, digital bildestabilisator, værfast design, ISO på 2500 og en pris som er ukjent.

Hvis du ikke har behov for bildestabilisering kan du gå for Stylus 740, som ellers har identiske spesifikasjoner.

Retroflott.

Stylus 730 er den av de nye modellene som faktisk lever opp til Stylus-navnet, for dette er stilige retro-saker. Den benytter seg dessuten av samme prismebaserte linsesystemet som Minoltas Dimage-kameraer, og er mindre enn 2.5 centimeter tykt.

Det har 7 megapiksler, tre tommers LCD-skjerm, 3x optisk zoom og koster det samme som Stylus 1000.

Alle kameraene bruker det ikke akkurat folkelige xD-minnekort-formatet, og kan ta opp video i 640x480 med 30 bilder i sekundet.

Kilde: Gizmodo