iRiver GSM phone

Skal bli et rimelig alternativ til iPhone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iriver overrasket alle på årets CES-messe da de avslørte at de jobber med en mobiltelefon som har store likheter med Apples iPhone. Produsenten er for kjent for å lage musikk- og mediespillere, men nå ser det altså ut at de vil entre mobilmarkedet.

LES OGSÅ:

I videoene under artikkelen kan du se at det er snakk om en mobil uten nummertastatur, men med stor trykkfølsom skjerm. De foreløpige spesifikasjonene antyder at skjermen har en størrelse på tre tommer og oppløsning på 480 x 272 piksler.

I følge nettstedet PC Mag har telefonen et integrert minne på fire gigabyte, mobil-TV, Flash, GPS og et kamera på to megapiksler som kan ta opp video. Den kjører Linux og har et menysystem som minner sterkt om iPhone.

Programvaren er langt fra ferdig, så mye kan endre seg før lanseringsdato. Det er blant annet usikkert om telefonen vil ha WiFi og 3G.

Det foreløpige navnet på mobilen er "iRiver GSM phone". Hvis alt går etter planen vil den lanseres i statene mot slutten av året, så det vil nok ta tid før den eventuelt finner veien hit nord.

I følge Owen Kwon i Iriver vil den bli rimeligere enn iPhone, som i dag koster ca. 400 dollar.

Trykk PLAY for video!

Kilder: gsmarena, pcmag

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!