Ikke helt helium

Men Toshibas nye Dynabook er ikke langt unna.

Dingser og dangser skal ikke være for lette. Da kan du fort miste godfølelsen mens du bruker dem, som i praksis vil si at de blir så fri for kilogram at de fyker bort fra fanget i samme øyeblikk som det blir gjennomtrekk i stua.

LES OGSÅ:

Toshibas ferskeste bærbare PC i Dynabook-serien, SS RX1, er ikke helt der, men med sine utrolige 858 gram er den ikke langt unna.

Mellomklasse.

RX1 befinner seg i den fin-fine gruppen laptoper som har 12.1-tommers skjerm, en slags mellomklasse for de som synes 15 og 17 tommer blir for store og tunge, mens de nye 9-tommerne blir for små.

Kjøper du RX1 med en såkalt SSD-disk skal det være mulig å oppnå en batteritid på imponerende 12.5 timer. Trekk fra noen minutter for å kompensere for markedsavdelingens litt for ivrige tallknusing, og du sitter likevel igjen med et pent tall.

3G!

Maskinen slippes i slutten av september, i det minste i det store utlandet, og har i tillegg til lav vekt og lang batteritid en 1.2GHz SU9300 ULV Core 2 Duo-prosessor (for et navn), opp til 160GB harddisk (128GB hvis du går for SSD), bakbelyst LED-skjerm med 1280x800 pikslers oppløsning, maksimalt 3GB minne, tre USB-porter, én eSATA-port, optisk drev og, prikken over i-en, innebygget støtte for 3G-mobilnettet.

I Japan begynner prisene på rundt 12 000 kroner, men Norge er som kjent ikke Japan.

Kilde: Engadget