Ikke akkurat festbrems

Sony Cyber-shot T50 hjelper deg på vei mot alltid skarpe bilder. Men er det så enkelt?

Først av alt, Sony. Vi har en liten greie med "Cyber-shot"-navnet. Det gnager som en liten stein i skoen. Det finnes ingen amerikanere eller engelskmenn som ville stykket opp ordet cybershot med bindestrek. Hvor kommer den streken fra? Den kan jo få en sindig mann til å spise ordboka si.

LES OGSÅ:

Så er det sagt.

Specs.

Cyber-shot T50 er et ganske rett-fram kompaktkamera med 7.2 megapiksler og en stor trykkfølsom skjerm på tre tommer. Som vanlig er det en Carl Zeiss Vario-Tessar-linse som mottar inntrykkene fra utsida, og med 3x optisk zoom får en akkurat det en har lært seg å forvente fra et kompaktkamera.

Det som skal være spesielt med dette kameraet er noe Sony har døpt dobbel alltid skarpe bilder-funksjon. Det er en fantastisk måte å si noe helt banalt på.

Kameraet har nemlig optisk bildestabilisator og en ifølge pressemeldingen "ekstremt høy lysfølsomhet" på 1000 ISO. Sorry, Sony - det er ikke ekstremt høyt. Olympus sin Stylus-serie har ekstremt høy lysfølsomhet med sine 6400 ISO.

Ikke helt skarpt.

Sony underspiller også det faktum at skarpe bilder så langt fra bare er avhengig av ISO og optisk bildestabilisator. For det første vil sistnevnte skape problemer for motiver der objektene du tar bilde av er i bevegelse, og for det andre kan fokusering på feil objekt i motivet føre til uskarpe områder der du egentlig ville ha det skarpt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

T50 ser derimot fabelaktig ut. Det kommer i sølv og sort, veier bare 130 gram og har en tykkelse på 23.4 millimeter.

Kameraet vil være tilgjengelig i oktober med en veiledende pris på 4990 kroner.