i-mate JAQ3 vil hilse på deg

Smartmobilen lover å ta godt vare på deg.

Det er mye som ser bra ut på papiret. Thorjørn Jaglands gamle metafor om det norske hus ble helt sikkert applaudert av både kone og barn, og selv bikkja nikket nok anerkjennende.

LES OGSÅ:

Men resten av landet fniste ukontrollerbart som en fjerdeklassing som akkurat har hørt sin første grovisvits på bakerste benk i norsk-timen.

Tomme løfter?

i-Mates ferskeste smartmobil, JAQ3, ser også meget lovende ut på papiret, og basert på selskapets tidligere lanseringer er det også en godt over femti prosents sjanse for at de holder en god del av hva de lover.

JAQ3 har blant annet fullt QWERTY-tastatur, en trykkfølsom skjerm på 2.4 tommer (320x240 piksler), 2-megapiksel-kamera, blåtann med stereo-avspilling til headset, quadband, 64MB internminnte og mulighet for minneutvidelse via en micro-SD-kortplass.

Mobilen er basert på Windows Mobile 5.0, og i likhet med BlackBerrys epost-telefoner har den også et lite navigerings-scrollhjul på ene siden som du styrer med tommelen.

Trådløst.

De som føler seg best uten en tråd vil bli lettet over å høre at den også støtter trådløse nettforbindelser (802.11b/g), men de rastløse vil sette pris på at den spille av alle de vanligste lyd- og videoformatene.

Med en vekt på 160 gram og en lengde på 12.6 centimeter er ikke dette mobilen for de som går kledd i trange klær, men hvis du går i trange klær er du sannsynligvis ikke sykelig opptatt av å motta e-post i samme øyeblikk som den sendes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

JAQ3 støtter nemlig såkalt push-mail via Windows.

Det eneste som bekymrer er den beskjedne hastigheten på TI OMAP 850-prosessoren, men 200MHz er som kjent bare et tall, og hvis en kan trylle kan det godt være at navigering og applikasjonsåpning går som en drøm uansett.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke, eh, tilgjengelig.