Foto: Produsenten
Foto: ProdusentenVis mer

Hvordan kan disse sandalene betale ferien din?

Jo, ved å finne de skjulte skattene ...

Det er ferietid, men med skattepenger på vent og feriepenger som kanskje ikke er så rause som du skulle ønske, er muligens kassa i overkant slunken.

LES OGSÅ:

Så hvordan kan det å investere i et par "jesus-sandaler" være løsningen? Mirakler?

Finner det som er skjult

Ja, kanskje er det nettopp mirakler du kan håpe på. Du har sikkert sett dem på stranden i skumringen. Menn og kvinner som bruker den timen da du gjerne slumrer på hotellsengen, til å finne det du ikke vet du har mistet. Metalldetektor-turistene kan faktisk gjøre både store funn og store penger på andres sløvhet.

- Jeg har funnet både penger, gifteringer og diamantsmykker, sa den britiske kvinnen DinSide møtte med detektor på Arubas strender for noen år siden.

Hun brukte detektoren på hver ferie, og fikk inn fine bidrag til reisekassa på den måten. Men hun var også svært synlig for andre turister i sin skattejagende virksomhet. Det blir du ikke med disse sandalene.

Slik virker de

Ifølge produsenten skal de kunne finne metall ned til 60 centimeter under overflaten. Det hele er drevet av en batteripakke som kan henges på leggen, og som forsyner detektoren i sandalens såle via en ledning. Batteripakken varsler om funn ved vibrasjon, lyd eller rødt lys som blinker. Produsenten lover at det ene 9-volts batteriet skal holde til seks timers uavbrutt bruk. De skriver dessverre ingenting om hvorvidt utstyret tåler vann ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Koster?

Sandalene selges hos Hammacher Schlemmer, og er priset til 59,95 dollar, eller 390 kroner, uten batterier. Sandalene kommer i to størrelser for kvinner og menn. Selskapet sender til Norge, kontakt dem før bestilling for å sjekke hva det koster å få produktet sendt hit.

Sjekk også DinSides toll- og momskalkulator

Men merk: Det er ikke alle steder som tillater private å søke med metalldetektorer. Sjekk med lokale myndigheter før du setter igang. Det kan også være greit å følge disse "levereglene" (Kilde: Detektor.no):

  • Bruk ikke metallsøker uten grunneiers tillatelse.
  • Ta med søppelet du graver opp, og forlat området renere enn da du kom.

  • Lær deg å grave på en måte som er skånsom for gress og annen vegetasjon og fyll alltid igjen dine hull.

  • Følg alle lover som angår fornminner og fredede områder. Metallsøking på slike områder er forbudt.
  • Returner verdifulle gjenstander dersom du kan finne eieren.