HTC Touch vil at du skal ta på den

Alle snakker om iPhone. HTC ser helst at du snakker om Touch.

Hvis du er lei av å høre om iPhone allerede nå bør du lukke øyne og ører noen uker til. Den lille frelseren fra Apple frigis fra selskapets gisselgrep 29. juni, men kommer sannsynligvis ikke til Norge og Europa før helt mot slutten av året - hvis den kommer til landet i rødt, hvitt og blått i det hele tatt.

LES OGSÅ:

Tøtsj.

For de som ikke klarer vente, eller som hater Apple som svartedauden, pest og kolera kombinert, kan HTCs rykende ferske Touch-mobil muligens være et tiltrekkende alternativ.

Navnet er ikke tilfeldig. Mobilen er riktignok ikke multi-touch-klar som iPhone, det vil si at skjermen registrerer flere fingertrykk samtidig, men HTC skal likevel ha klart å skru sammen et raffinert og forhåpentligvis smart menysystem.

Dra fingeren.

Den såkalte TouchFLO-navigeringen gjør at du blant annet kan scrolle nedover og oppover websider og dokumenter ved å dra fingeren over skjermen i ønsket retning, og at mobilen vet forskjell på om den blir befølt med en pekepenn eller en finger.

Bruker du sistnevnte vil et "tredimensjonalt grensenitt" aktiveres, som blant annet består av tre skjermer som viser kontaktene, mediefilene og applikasjonene dine. Hvordan dette ser ut i praksis er det ingen som vet, men vi får en telefon i hendene neste uke og vil skrive en test så raskt tastaturet vårt tillater. Ifølge Gizmodo er det rett og slett en tredimensjonal flate som kan roteres ved å dra fingeren horisontalt over skjermen.

Stor skjerm.

HTC har også redesignet hjemmesida (skjermbildet på forsiden), som nå inkluderer alt fra værmeldinger til e-post, SMS, kalenderaktiviteter og kontakter.

Den trykkfølsomme skjermen er lite monster med sine 2.8 tommer, men blir det skarpt nok med QVGA-oppløsning?

Ellers har Touch 128MB ROM, 64MB RAM, 1GB microSD-kort (inkludert), 2-megapiksel-kamera, Windows Mobile 6, Edge, Wi-Fi, blåtann og de strategiske målene 99.9 x 58 x 13.9 millimeter.

Men, hvor det ble det av 3G-tilkobling?

Grønt er skjønt.

Kanskje du finner trøst i at telefonen i tillegg til svart også blir tilgjengelig i wasabi-grønt, altså samme farge som det den lille klumpen som ligger på tallerkenen hver gang du spiser sushi, men som du aldri vet hva du skal gjøre med, og som du derfor gir til katten som stryker seg inntil bordbeinet, og som fikk hjertestans like etter?

Ikke det, nei.

Telefonen er tilgjengelig i England allerede nå, og Norge og resten av Europa følger altså snart etter.

Kilde: Gizmodo