Helio Ocean er anderledes

QWERTY-mobilene er på frammarsj. Helio Ocean har derimot ikke glemt det tradisjonelle mobiltastaturet - i tillegg til vår alles QWERTY.

Amerikanske mobilbrukere er ikke som andre mobilbrukere. For det første er Nokia og Sony Ericsson små sammenliknet med tilstedeværelsen de har i Europa, og for det andre har USA som vanlig fått en rekke, nasjonale leverandører til å lage telefoner som vi bare kan se på, men ikke røre.

LES OGSÅ:

Havgap.

Én slik telefon er Sidekick 3, som kidsa er gale etter over there. En annen, rykende fersk en er smartmobilen Helio Ocean.

Til forskjell fra andre mobiltelefoner med fullt QWERTY-tastatur har Helio gått for en ja takk, begge deler-variant, der glidetelefonen har fått plass til to glidninger. Idet den lengste sida glir ut fra mobilen avsløres et fullverdig tastatur, mens når den korteste delen gjør det samme kommer det fram et tradisjonelt 0-til-9-tastatur.

Ikke dumt.

Teksting.

Helio-telefonene kjører sitt eget operativsystem og grensesnitt, der hovedfokus ligger på tekstbeskjeder av ymse slag. Ocean har et integrert Messenger, tekst, SMS og epost-tilbud, som støtter alt fra vanlig pop-mail til IMAP og synkronisering mot Microsoft Exchange via ActiveSync.

Ocean har også en fullverdig HTML-nettleser, som benytter samme mini-kart-grensesnittet som nyere Nokia-telefoner, der en altså enkelt kan veksle fra en grafisk oversikt over hele nettsiden til detaljbilder.

Storebror-samfunnet er for lengst en realitet, og kidsa elsker det. Derfor har Helio for lengst laget en GPS-basert lokaliseringstjeneste kalt Buddy Beacon, som enkelt forteller deg akkurat hvor vennene dine er. Ønsker du å være anonym for et øyeblikk kan du svitsje til en slags undercover-modus, hvor det bare er du og samvittigheten din som vet hvor du er.

Specs.

Ellers har telefonen 2-megapiksel-kamera, 2.4-tommers LCD-skjerm med en oppløsning på 240x320 piksler, hurtigveksling mellom portrett- og landskapsmodus, 3G, 200MB internminne, microSD-minnekortplass, 5.1 timers taletid, USB-tilkobling og en ikke spesielt ubeskjeden vekt på 159 gram.

Den har derimot ikke Wi-Fi. En smartmobil uten skikkelig trådløst nett er litt skuffende, men ettersom Helio Ocean aldri kommer til Norge slipper du å ligge våken på nettene mens du bekymrer deg over datakostnadene ved å laste ned høyoppløselige bilder fra høyst tvilsomme nettsteder.

Den amerikanske prisen på Ocean vil bli rundt 450 dollar uten abonnement.

Kilde: Gizmodo