HDC-SD5 er full av tall

Panasonics nye HD-kamera overraskende lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om HD-formatet er stort er det ingen grunn til å løpe rundt med et stort HD-kamera.

LES OGSÅ:

Panasonic kaster seg på bølgen over produsenter som påstår de har funnet opp verdens minste ett-eller-annet, og ettersom det er veldig vanskelig å holde orden på centimetermål for de fleste journalister kan dette være veldig riktig eller veldig feil. HDC-SD5 er uansett imponerende.

Lettvekter.

Det har en 3CCD-bildebrikke for ekstra skarpe og fargedype videobilder, og måler usle 6.6x6.6x13.46 centimeter. Hvis du tenker på at det bare veier 340 gram er dette en liten og imponerende pakke.

HDC-SD5 kan ta opp HD-video i 1980x1080i på SD eller SDHC-minnekort, har et videreutviklet bildestabiliseringssystem sammenliknet med tidligere utgaver, og et sedvanlig Leica Dicomar-objektiv i front.

Følsomt.

Opptak i bredskjermsformat er en selvfølge i disse dager, og Panasonic gjør ikke noe unntak her. Objektivet har også 10x optisk zoom, og en lysfølsomhet på mellom 1.8 og 2.8f, avhengig av brennvidde.

Kameraet tar opp i formatene MPEG-4AVC/H.264, som begge er kompatible med Sony og Panasonics fellesformat AVCHD.

Når miniatyren lanseres i USA i september vil det koste 999.95 dollar, eller 5900 norske kroner, men regn med at det blir en smule dyrere i Norge.

OPPDATERING: Ok, det ble ikke en smule dyrere i Norge, det ble nesten et helt brød. Til tross for rekordlav dollarkurs blir veiledende pris 10 000 kroner, eller nesten 70 prosent dyrere enn tilsvarende veiledning i USA. Det var jo ikke småtteri.

Kilde: Gizmodo