Grundig B700 er en åpen kilde

Linux-kilde, vel å merke.

Hvis du roper "Linux!" i et rom fullt av datanerder, vil det bli helt stille. Hvis du i like etterpå roper "Microsoft" blir du spist levende.

LES OGSÅ:

Tyske Grundig var de siste vi hadde forventet dette fra, men de har altså klart å skru sammen en Linux-mobil.

Kalkis? Nei.

Den ser litt ut som en kalkulator, og kan helt sikkert brukes til å regne ut valutakurser via et hjemmesnekra program laget av en Linux-entusiast.

B700 er svært tynn, og har bortsett fra tynnheten og vekten på 89 gram et 2-megapiksel-kamera, Edge-forbindelse, mp3-spiller, FM-radio, plass til micro-SD-minnekort (du får 1GB på kjøpet), 100MB internminne, blåtann, og en pop3-klient for push-epost.

Mange rare ord, synes du? Da er du ikke klar for denne mobilen, som også er i besittelse av en 2.4-tommers TFT LCD-skjerm med en oppløsning på 320x240 piksler og 262 000 farger.

Snakk fort.

Quadband-telefonen har en svært beskjeden taletid på inntil 2.5 timer, mens standbytiden ligger på inntil 150 timer.

Den mangler dessuten både 3G og Wlan, men kanskje noen Linux-kodere kan skvise ut en applikasjon som kompenserer for nett-tregheten? Åpen kildekode i en mobiltelefon bør i alle tilfelle bety nye muligheter for tredjeparts-leverandører til å lage akkurat den programvaren en mener en mobiltelefon skal ha.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent.