Fulla er en annerledes barbie

I'm a Barbie girl in a muslim world...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldre som synes den tradisjonelle Barbie-dukken blir i frekkeste laget, kan glede seg over Fulla - en særdeles tekkelig og påkledd versjon av den populære barneleken.

LES OGSÅ:

Fulla leveres med en rekke trygge verdier. Hun gjør leksene sine med glede, adlyder sine foreldre uten å mukke og er overhodet ikke interessert i Ken.

Faktisk er Fulla dømt til et liv som evig peppermø, men hun har selskap av de to vennene Yasmeen og Nada, samt en lillesøster, en lillebror og en overbeskyttende storebror. Dukken leveres med sitt eget bønneteppe i rosa filt og selvfølgelig en abaya.

Ekstremt populær.

Den konservative dukken ble lansert allerede i 2003 av det syriske firmaet NewBoy Toys, og i løpet av sine to første år på markedet ble over 1,3 millioner eksemplarer revet vekk fra hyllene i Midtøsten. I dag selges Fulla også i Kina, Brasil, Nord Afrika og USA.

I Saudi Arabia surrer det reklamer for dydige Fulla på TV, hvor hun pliktoppfyllende ber ved soloppgang, baker en kake for å overraske familien, eller leser en bok ved leggetid.

Kilde: FPN