Fra speilrefleks til kompaktrefleks

Fra speilrefleks til kompaktrefleks

Den digitale speilrefleksen din behøver ikke skjemmes lenger.

Publisert

Noen, med unntak av fotoentusiastene, vil hevde at de små kompaktkameraene har én stor fordel sammenlignet med digitale speilrefleksapparater: De kan vise bildet på LCD-skjermen før du knipser.

Med Zigview S2 blir speilrefleksen litt voksnere.

Fra smart til smartere.

Nå er det riktignok slik at en del nyere speilreflekser har en innebygget såkalt live view-funksjon, hvor en kan se motivet fra søkeren på skjermen. Men ikke alle.

Zigview er en digital søker som monteres over den optiske søkeren på kameraet, og som blåser opp motivet på en 2.5 tommer stor separat TFT-skjerm. Det er smart nok i seg selv, men det blir enda smartere med den halvannen meter lange forlengelseskabelen som kan festes mellom skjermen og forstørrelsesapparatet på søkeren.

Kreativ fotografering krever av og til at en utforsker alle mulige og umulige synsvinkler, men vanlige søkere har en tendens til å begrense hvordan en holder, og altså bruker, speilrefleksen. Med ZigView gjøres sikten angivelig mer fleksibel.

Langdistansefoto.

Det er også mulig å feste enda lenger ledning på Zigview S2 - opptil vanvittige 30 meter -, for eksempel hvis du makrofotograferer meitemark og ikke nødvendigvis ønsker like intim nærkontakt med motivet som speilrefleksen har.

Men det er ikke alt. Zigview har innebygget bevegelsessensor, og kan knipse bilder automatisk idet den merker forandringer i motivet. Hva som representerer forandring, og hvordan kameraet skal oppføre seg når forandringen inntreffer, kan justereres av brukeren. Zigview kan til og med vekke opp et kamera fra dvale idet meitemarken endelig passerer objektivet.

Tålmod.

Intervalltimeren gjør det i tillegg mulig å fyre av lukkeren i opptil 999 dager i strekk, med eksponeringsintervaller fra et halvt sekund til 99 dager. Hvis du trodde du var tålmodig kan du nå teste deg selv til det ytterste.

Prisen på Zigview S2 er drøye 2500 kroner (uten frakt og moms), og den er laget for de fleste kjente budsjett- og proffspeilreflekser.

Kilde: Geekologie

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer