Fire slanke fra Samsung

Verdens tynneste mobiltelefon er offisiell, og den får selskap av tre andre anorektikere.

Samsung er ingen pusekatt, som det så populært heter i disse dager. På første dag av årets 3GSM-messe i Barcelona lanserte produsenten fire nye sykelig tynne mobiltelefoner, og klarte dermed å stjele litt oppmerksomhet fra Nokias gigantslipp.

LES OGSÅ:

Samtlige mobiler er en del av Samsungs Ultra Edition-serie.

U600.

Dette er den tøffeste modellen av alle fire, og Samsung går faktisk så langt å kalle den for selve kronjuvelen i samlingen.

Skyvetelefonen har en tykkelse på 10.9 millimeter og kommer i de kreative fargene safirblått, granatrødt, platina metall og kobbergull.

Det integrerte kameraet har en oppløsning på 3.2 megapiksler og bildene du tar lagres i minnet på 60 MB. I tillegg kan du utvide med et minnekort av typen micro SD slik at du får plass til noen låter også. EDGE er på plass for rask dataoverføring, og blåtann gjør det mulig å overføre filer til andre mobiltelefoner i nærheten.

Skjermen har en størrelse på 2.2 tommer og oppløsningen er oppgitt til 240 x 320 piksler.

U600 dukker opp i april og vil ha en pris på 3600 kroner.

U700.

Dette er også en skyvetelefon, men med 12.1 millimeter er den litt tykkere enn U600. I tillegg til EDGE er telefonen også utstyrt med HSDPA, populært kalt Super 3G. Du kan knipse bilder i en oppløsning på tre megapiksler og vise dem frem til venner og kjente på 2.2 tommer stor skjerm med en oppløsning på 240 x 320 piksler. Musikkspiller, blåtann og et minne på 20 MB er også på plass. I tillegg har telefonen støtte for minnekort av typen micro SD.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

U100.

Verdens tynneste mobiltelefon har for lengst blitt kjent gjennom rykter på internett, men her er den altså i levende live. Med en tykkelse på 5.9 millimeter er dette en av de mest lommevennlige telefonene som finnes der ute.

Telefonen er utstyrt med et kamera på tre megapiksler, musikkspiller, blåtann, EDGE og et integrert minne på 70 MB. Greie spesifikasjoner med tanke på størrelsen, men denne telefonen kjøper du på grunn av tittelen "verdens tynneste". Alt annet er bare en bonus.

Skjermen har en størrelse på to tommer og en oppløsning på 220 x 176 piksler.

De nøyaktige dimensjonene er 105.5 x 50 x 5.9 millimeter.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

U300.

Kamskjelltelefonen har en tykkelse på 9.6 millimeter. Skjermen på innsiden har en størrelse på 2.2 tommer og en oppløsning på 240 x 320 piksler, mens skjermen på utsiden er av typen OLED og har en oppløsning på 98 x 16 piksler.

Du kan koble mobiltelefonen til TVen ved hjelp av en TV-out. Dette åpner for at du kan presentere dokumenter som ligger på mobiltelefonen direkte på TV-skjermen.

En musikkspiller er på plass og det samme er 70 MB integrert minne, men siden telefonen ikke har støtte for minnekort får du bare plass til et begrenset utvalg av låter.

Du kan kommunisere raskt og effektivt med omverdenen ved hjelp av EDGE.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

Kilder: Engadget, Gizmodo, Samsung