Fartsfantomet

Harddisken som slår alle rekorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raske harddisker ser ikke like imponerende ut på utsiden som en hundremeterløper som setter verdensrekord, men på innsiden tar det ofte helt av.

LES OGSÅ:

Fusion-io ioDrive er enda mer overlegen enn Usain Bolt var under OL i Beijing, men ikke fullt så billig som Bolts feiring lenge før han passerte målstreken.

Rekordrask.

Den utrolige harddisken ser ikke egentlig ut som en harddisk, og er først og fremst laget for svært krevende serverapplikasjoner. Det betyr ikke at ikke fartskrevende sjeler kan bruke den til både gaming og andre tunge oppgaver.

Alt etter hvem en spør yter disken opp mot 800 megabyte i sekundet når den leser, eller rundt 680 mb/s når den skriver. Nettstedet Tweaktown har sammenliknet IODrive med en del andre lynraske alternativ, og selv om de ikke når helt opp til tallene fra produsenten er det fortsatt langt ned til andreplassen.

Beskjeden kapasitet.

ioDrive kan dessuten skilte med en aksesstid på utrolige 50 mikrosekund, og kommer med lagringskapasitet på mellom 80 og 320 gigabyte. Den forholder seg kun til 64-bitsutgavene av Windows XP og Vista, og benytter en form for "revolusjonerende, silisiumbasert lagringsmåte kalt ioMemory" (produsenten) som gjør disken nesten like rask som vanlig RAM.

Og, som du sikkert allerede har gjettet, den koster en arm, en fot og en nyre, og muligens også et ekteskap. Den rimeligste, minste utgaven begynner på 3000 dollar, nesten 21 000 kroner, mens 320GB-disken koster 15 000 dollar (cirka 103 000 kroner).

Du får rabatt hvis du kjøper mange. Hjalp det? Nei, det var det vi trodde.

Les omfattende tester av ioDrive her og her.

Kilde: Boing Boing Gadgets