Et tegn i tida

Sveitserne fortsetter å gjøre det de gjør best: Å lage utrolig pene klokker i utrolig begrensa opplag.

Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition. Der er fem ord du ikke trodde du skulle se i en sak om en klokke.

LES OGSÅ:

Men det er nettopp det chassiset til Urwerks 103 Blackbird er laget av. PE-CVD er både hardere og mer motstandsdyktig mot for eksempel skarpe negler enn det det mer tradisjonelle PVD er. Vi kan godt late som om alt dette er like selvfølgelig for oss som en handleliste, men vi skriver bare det vi leser.

Men hva er klokka?

Umiddelbart er det ikke så enkelt å forstå hvordan en kan se hva klokka faktisk er. Dette er et banalt spørsmål, natuligvis, all den tid en klokke som kun lages i ti eksemplarer først og fremst er ment å signalisere tid, god smak og størrelsen på pengebingen.

Likevel, minuttene vises nederst på klokka, og hele den kryssforma konstruksjonen med fire tallsirkler roterer forbi minuttene — fra høyre mot venstre. Hver tallsirkel vil dessuten rotere om seg selv. Hvis du ser på de to klokkene øverst, vil du se at klokka er fire minutter over åtte. Idet sirkelen med åtte har kommet til veis ende, altså 60 minutter, vil ni-tallet, som en ser øverst til høyre på klokka, nå sitt første minutt på minuttskalaen.

Militær inspirasjon.

Selv om du ble ganske imponert av deg selv da du klarte å regne ut hvor mye penger du skulle ha igjen på kiosken i går, så sier det seg selv at en slik klokkekonstruksjon stiller litt større krav til hodestyrke enn en først tror.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Urwerk har hentet inspirasjon fra tid og rom og stjerner og planeter, i tillegg til noe litt mer konkret som Lockheeds historiske SR-71 Blackbird, det første flyet som ikke var synlig på vanlig radar.

Prisen på klokka er ukjent, men som det heter på Oslo Vest: Hvis du må spør etter prisen har du ikke råd.

Kilde: Yanko Design