Et eple om dagen ...

... gjør at du kommer til å bli blakk innen rimelig kort tid.

Som vanlig forventet deler av Apple-menigheten mirakler fra scenen da Steve Jobs i går introduserte nye tjeneste og produkter, men det endte opp med en seanse bare noen få trappetrinn over en helt ordinær søndagsgudstjeneste.

LES OGSÅ:

iPod Shuffle er det produktet som viser best igjen - ikke fordi den er stor, tvertimot, men fordi den ikke bare er en simpel redesign. Den er altså knøttliten og apellerer fortsatt til de som liker overraskelser med sitt manglende display.

Den har 1 gigabyte lagringskapasitet, kan spille i opptil 12 timer, og veier utrolige 15 gram. Hvis du mister den kommer du med andre ord ikke til å merke noe før et par-tre år seinere.

Prisen på nye Shuffle er 699 kroner, og den vil være tilgjengelig i Norge i oktober.

Stille oppgradering.

Mange hadde krysset fingrene for at den forgjettede trykkfølsomme widescreen-iPoden skulle dukke opp i går, et produkt som nesten bare overgås av terror og Bush på omtalestatistikken i internasjonal presse.

Slik ble det ikke. I stedet presenterte Jobs en ganske streit iPod med enten 30 eller 80 gigabyte harddisk, en 60 prosent mer lyssterk skjerm, opptil 20 timers batteritid for musikk og 6.5 timer for video, og muligheten for å kjøpe spesialtilpassede spill som "Bejeweled", "Mini Golf", "Pac-Man", "Tetris", "Texas Hold'em" og "Vortex".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene er redusert med noen hundrelapper, og med en pris på 2490 og 3290 kroner for henholdsvis 30GB og 80GB-versjonen. Begge modellene er tilgjengelig umiddelbart.

Litt ny Nano.

Også iPod Nano fikk seg en overhaling i går. Med sine avrunda kanter ser den nå ut som en slags hybrid mellom gamle Nano og utgåtte iPod Mini.

Det understrekes av at Apple gjeninnfører mange av halvpsykedeliske fargevalgene som Mini-serien ble utsatt for, så forvent en ny vår (som vil si høst) for fluoriserende farger også i det generelle motebildet.

Nano kommer i en 2GB, 4GB og 8GB-modell. Sistnevnte er en helt ny størrelse i Apples mellomsortiment, og prisen på spillerne ligger på henholdsvis 1290, 1690 og 2090 kroner. Alle modellene leveres nå.