En slags gammel kjenning

LaCies harddisk-kjempe imponerer på flere måter.

Stanley Kubricks "2001 - En romodyssé" var ikke bare en oppvisning i langsom klipperytme, det var også en gåsehudfremkallende påminnelse om at hvis du gir robotene lillefingeren, så rasker de med seg hele armen uten at du merker det.

LES OGSÅ:

Ja, vi tenker på HAL 9000, det røde øyet som sendte 2001-astronautene ut i rommet for å dø. Her er harddisken som bør gå rett hjem hos Kubrick-fansen, og det av flere årsaker.

Inspirasjon.

LaCie 5big er designet av Neil Poulton, som ifølge Gizmodo åpent innrømmer å ha blitt inspirert av HAL. Én viktig forandring har han dog gjort: Han har byttet ut det røde øyet med et stort og blått et.

Blåøye? Hmm.

5big har hele fem utskiftbare diskplasser, der du kan plassere SATA-disker som til sammen vil gi deg så mye lagringsplass at du forhåpentligvis ikke bruker opp alt på en gang. Maksimal diskplass på den største modellen er 7.5 terabyte, eller, hvis du vil oversette det til forståelige data, cirka 1250 ukomprimerte DVDer.

Fleksi.

Kjempen kommer også i to andre størrelser - 2.5 og 5 terabyte -, og er svært fleksibel hva konfigurering angår: Raid 5, Raid 5+Spare, Raid 6, Raid 10 og Raid 0. Hvis ikke dette sier deg noe, har du sannsynligvis ikke bruk for det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene er henholdsvis 899, 1399 og 1899 dollar, eller 5500, 8600 og 11 700 kroner med dagens svært varierende dollarkurs.

5big er kompatibel med Windows, Mac og Linux.

Kilde: Gizmodo