En Guiness til Panasonic

Verdens beste batteri? Ja, Guiness sier så.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi var ikke klar over at det fantes en egen kategori for batteriet i Guiness Rekordbok, men når det først gjør det er det kanskje ikke så rart at Panasonic er vinneren.

LES OGSÅ:

De har blant annet fått sendt et fly i lufta med sine Oxyride-batterier, så at de kan batterier er hinsides tvil.

Ordspill.

Navnet på rekordbatteriet er Evolta - en kombinasjon av de engelske ordene evolution og voltage - og skal etter sigende være 20% kraftigere enn tilsvarende batterier fra konkurrentene, deriblant Duracells Energizer-serie.

Evolta er et alkalisk batteri, som også slår den gamle Oxyride-serien til Panasonic.

Guiness anerkjente rekordbatteriet under en seremoni i Tokyo i går, og testene som er gjort av Evoltas utholdenhet er underlagt kriterier fastsatt av batteriindustriens Internasjonale elektrotekniske kommisjon. De vet nok hva de gjør.

Høy lagringskapasitet. Det er ikke bare i bruk at batteriet gjør det bra. Det kan leve i en butikkhylle eller i et skap hjemme hos deg i hele ti år, noe som ifølge Panasonic gjør det perfekt for katastrofe- og nødsituasjoner. Alle vet at Katastrofen er rett rundt hjørnet, så hvis Panasonic kan sende oss et par er også vi klar til å møte krisen.

Batteriet blir lansert i Japan i løpet av april, og skal etter planen lanseres i resten av verden i løpet av året.

Prisen for en firpakning blir rundt 27 kroner, som er godt over prisen for andre AA-batterier i Japan. Hva Evolta vil koste i resten av verden er ikke kjent.

Kilde: Spluch