Dyrebar tid

Det er stort sett bare store komponister og forfattere som tør å ta ordet opus i sin munn. Og mennene bak Opus 6.

Det er et stort paradoks at vi som elsker klokker begynner å skjelve på hendene når vi ser et av verdens små under-urverk, som for eksempel Opus 6.

LES OGSÅ:

For er du skjelven på hånda kan du pakke sammen kofferten, rydde pulten, ta på deg frakken og forlate urmakeren på hjørnet som du har okkupert de siste to ukene i håp om å bli tatt opp som lærling.

Kjent juveler.

Opus 6 kommer fra Harry Winston, en berømt amerikansk gullsmed-kjede som, i samarbeid med flere ulike, kjente urmakere, i løpet av de siste årene har skrudd sammen en legendarisk, spektakulær armbåndsurserie kalt Opus.

Den sjette klokka i serien tok bare seks måneder å lage, en ganske uvanlig kort periode for et ur som er så komplisert. Som sedvanlig er for klokker i millionklassen er også dette et såkalt tourbillon-ur.

Klokker liker ikke gravitasjon.

En tourbillon er kort fortalt en sorts mekanisk klokke-hemverk som sørger for at ikke urverkets presisjon forstyrres av gravitasjonen eller andre ytre forstyrrelser - som at du har klokka hengende skrått over stollenet, eller når du ødelegger alt som er i nærheten med tennisracketen etter at sønnen din (11) har slått den sjette vinneren på sju ballvekslinger.

Opus 6 er i besittelse av to slike tourbilloner (sjekk den store sirkel-konstruksjonen nederst til venstre på klokka), som gjør at klokka er mer eller mindre immun mot stillings- eller posisjonsforstyrrelser. Nys i vei, med andre ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ganske dyr.

Som den observante leser allerede har lagt merke til, så finnes det ikke tradisjonelle urvisere bygget inn i den hvite gullramma. Tiden vises på tre små, langsomt roterende skiver, med henholdsvis sekunder, minutter og timer hvis en leser fra venstre mot høyre.

Prisen ligger på hele 3.3 millioner kroner. Hvis du noengang skulle få råd til denne lekre, innbydende luksusklokka, foreslår vi at du fester den til venstrearmen med superlim. Da vil kun klokka forsvinne når du forsvinner, hvilket er like greit - ettersom du nok selv hadde sørget for å forsvinne fra jordas overflate hvis du mistet din kjære Opus.

Kilde: Watchismo