Det er ikke gull alt som glimrer

Men Pentax LX Gold ser bedre ut enn de fleste andre gulldingsene, ikke minst når en tar alderen med i betraktningen.

Hvis du tilhører den delen av befolkningen som ikke er i stand til å fyre av et blinkskudd med fotografiapparatet om så livet til kona di, barna og halve slekta sto på spill, vil du kanskje tenke at Pentax LX Gold heller ikke kan redde deg.

LES OGSÅ:

Et kamera laget av gull er tross alt ikke noe mer enn et kamera laget av gull.

Men du tar feil.

Imponerer.

For når du har vist kollegene bildene fra familieferien, som er så uskarpe og ute av fokus at de like gjerne kunne vært en fotodokumentar av en sigøynerfamilie fra Tsjekkia, eller feriebildene til Kåre Conradi og kona, kan du enkelt ta knekken på humringen i lunsjen ved å dra fram ett av de mest spektakulære kameraene som er laget.

Det er som kjent utsida som teller.

18 karat.

LX Gold ble laget for å feire Pentax 60-års jubileum, og er egentlig en kopi av et gimmick-kamera som ble lansert i 1981 for å markere at det var solgt ti millioner analoge speilrefleks-kamera.

Kameraet var dekket i 18K gull med brunt lær på strategiske steder, og kom med en 50mm f/1.2 SMC Pentax-linse. Det ble kun laget 300 kopier av denne foto-gullbarren - 200 til det japanske markedet, 100 til resten av verden - så vi antar at samleverdien gjør at prislappen ligger utenfor de flestes rekkevidde.

Og fint er det. Vi vil jo ikke at gullverdien skal falle fullstendig sammen.

Kilde: Luxury Launches