Cowon Q5 kan det meste

Lekker multimediespiller med GPS, WiFi, HSDPA og EDGE.

Cowon D2 var en frisk pust i en PMP-verden som her til lands domineres av Creative og Archos. Nå er Cowon snart klar med en ny mediespiller under betegnelsen Q5. Nettstedet CNET fikk krafse litt på den kommende modellen under årets CES-messe. Det kan du se en liten videosnutt av her.

LES OGSÅ:

Q5 er utstyrt med en trykkfølsom skjerm på hele 5 tommer, noe som gjør den omtrent dobbelt så stor som D2. Oppløsningen er oppgitt til 800 x 480 piksler. Dette er modige spesifikasjoner fra en liten produsent, og det er ingen tvil om at Cowon puster de etablerte aktørene i nakken.

Mange ekstrafunksjoner

Men det er på innsiden Cowon virkelig har satt inn støtet. Her finner du blant annet WiFi slik at du kan koble deg mot trådløse internettsoner, blåtann lar deg kommunisere med andre enheter og en GPS-modul hjelper deg å finne frem på landeveien dersom du roter deg bort.

Cowon har valgt Windows CE 5.0 som operativsystem.

HSDPA, EDGE og GRPS er også på plass under panseret. Dermed vil du kunne koble deg opp mot internett nesten uansett hvor du er og laste ned data med god hastighet.

Hvis Telenor og Netcom holder det de lover vil vi kunne leke oss med HSDPA (Super 3G), i løpet av året, men merk at dette ikke vil gjelde hele landet til å begynne med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Radio og TV-ut

Men det stopper ikke der. I tillegg finner du funksjoner som FM-radio med opptaksmulighet, diktafon, og stereohøyttalere. Q5 tibyr også TV-ut over komponent.

Batteritiden er oppgitt til 13 timer ved musikkavspilling og 7 timer med video. Litt dårligere enn D2, men litt må man saktens ofre for større og bedre skjerm.

Cowon Q5 dukker opp i løpet av andre kvartal. For versjonen med 40 GB må du ut med 500 dollar, mens du må legge til 50 dollar dersom du går for 60 GB.

Vi satser på å få tak i et testeksemplar om ikke så altfor lenge.

Kilde: Gizmodo