Barn av regnbuen

Casio tenker på og med høsten med sitt nye kompaktkamera, EX-Z700.

Det er viktig å avstemme fargene etter forholdene. Min lilla dressjakke og turkisgrønne bukse gjorde et visst inntrykk i et bryllup her forleden, og jeg ble litt overraska da det viste seg at Securitas-vakten med den store, stygge bikkja ikke var en spøk fra brudeparets side.

LES OGSÅ:

Sånn blir det når folk ikke tåler at det faktisk finnes folk som følger Kiki Sørums årvisse credo om at i år er allting lov.

Fargerikt.

Casio treffer midt i den fargerike overgangen fra sommer til høst med sin nye Exilim-modell, EX-Z700.

Den kommer i de samme fargene som du blir når du møter den første isen en gang i november, altså rød og blå (som ligner mistenkelig på lilla på bildet over), i tillegg til de etablerte Exilim-fargene sølv, grå og gull - som mange vil hevde er fargene som beskriver aksjemarkedet.

Specs.

Kameraet har 7.2 megapiksler, 3x zoom og et lyst, 6.9 centimeter stort TFT-display, som skal være særdeles dagslysvennlig. Det støtter video-opptak på opptil 640x480 piksler med 30 bilder i sekundet.

En smart auto framing-funksjon gjør at du kan velge ut et bestemt motiv i bevegelse som forblir i fokus, og som også utgjør bildets midtpunkt. Fint for de som jager en krabat på åtte måneder idet han eller hun har oppdaget en åpen stuedør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

EX-Z700 er bare to centimeter tykt og veier 112 gram. Det er ikke spesielt breialt når det gjelder lysfølsomhet - ISO-nivået strekker seg fra 50 og opp til beskjedne 400 - men den veiledende prisen er relativt hyggelig med sine 2795 kroner.