Ambient fra Nokia

Brian Eno skapte ambient-sjangeren nesten helt på egenhånd. Nå har han også skapt musikken og ringetonene til Nokia 8800 Sirocco.

Historien om hvordan den britiske musikeren og stjerneprodusenten Brian Eno fikk idéen til det som skulle bli hetende ambient, er like stillferdig som musikken selv. Eno havnet på sykehus, og fordi han var sengeliggende og radioen med radiomusikk sto for langt unna, klarte han ikke skru opp volumet til et anstendig nivå.

LES OGSÅ:

Men Eno ble likevel liggende å lytte på den nesten hørbare musikken, og plutselig var den stillferdige bakgrunnsmusikken født.

Eno for alle penga.

Nå har Nokia huket tak i den ettertraktede briten, som i praksis vil si at de har betalt den allerede velstående musikeren en pen, pen sum penger.

Eno har laget eksklusive ringetoner og lydspor, som forhåpentligvis er litt mer aggressive enn mesteparten av musikken han har laget. Hvis ikke kommer du til å miste mange samtaler framover.

Natur og kropp.

Nokia 8800 Sirocco er ifølge pressemeldingen en "premium mobiltelefon som er inspirert av naturens krefter og kroppens former".

Hvis du ble nervøs nå, og tror at den lyse eller mørke telefonen kommer med fettvalker, kviser og overdreven hårvekst på baksiden, tar du heldigvis feil. Nokia har nok sett mer mot skjønnhetsklinikker og parfymereklamer enn mot en badestrand i Norge i begynnelsen av juni.

Nye høyder.

Navnet på mobilen kommer fra fenomenet som oppstår i Sahara når varm og tørr luft treffer kjølig luft fra Middelhavet. Det leder an til en av de mest spektakulære pressemeldingene fra Finland noensinne, der det blant annet heter at det "ergonomiske tastaturet vekker assosiasjoner til ørkenlandskapet om natten, og gjør navigeringsknappen til nattens stjerne".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ligg unna fleinsoppen, Nokia. Det er ikke spesielt sunt.

Ripesikkert.

Sirocco har en safirbelagt skjerm som kan vise 262 000 farger, og 2-megapiksel-kameraet ligger bak skyvedekselet. Overflaten på telefonen er av rustfritt stål, og displayet ripesikkert. Et blåtann-headset sikrer at du kan snakke i telefonen selv når du ikke burde, mens prisen på rundt 1000 Euro (cirka 8500 kroner eks. mva.) sikrer at kun målgruppen har råd til den.

Nokia 8800 er tilgjengelig nå i "utvalgte markeder", som helt sikkert inkluderer eBay fra og med i morgen av.