Alle gode ting er tre

Tida flyr. Og så videre.

Det var bedre før da alt var av tre. USAs sekstende president, Abraham Lincoln, fikk ikke satt inn fancy, keramiske tannimplantat da tennene hans råtnet på rot. Neida, da måtte fru Lincoln trå til med hammeren og noen trestykker, hvorpå hun banket dem så langt inn i tannkjøttet at de ble stående til stakkars Abraham ble skutt.

LES OGSÅ:

Fritt fortalt etter hukommelsen, naturligvis.

Gammel tid.

Denne treklokka ble laget i Russland i år 1900, som er så lenge siden at selv historikere sliter med å si noe fornuftig om perioden.

Det gjør vi også, ettersom det eksisterer svært lite informasjon om den svært uvanlige gjenstanden. Hele klokka er altså laget av tre, med unntak av fjørene.

Vi hadde tenkt å skrive noen kritiske ord om holdbarhet, tre og fuktighet her, men ettersom treklokka har klart seg i 107 år blir det litt som å si at den tre millioner år gamle steinen utenfor vinduet ditt ikke tåler så mye.

Bare se på bildet og tenk tilbake på feststemningen som hersket i Russland på den tiden. Ikke det? Vel, historikerne er som sagt veldig forvirra om hva som egentlig skjedde.