013 klokker fra 007

James Bond har i mer enn 40 år hatt tilgang til det aller siste innen dingser og klokker. Her er noen av de aller mest banebrytende, eller simpelthen bare pene, klokkene.

De horologiske entusiastene hos Watchismo har satt sammen en flott liste over James Bonds bruk av venstrehånda i løpet av de fire siste ti-årene.

LES OGSÅ:

Da snakker vi ikke om hans kontante uppercut, eller et diskret skudd i nakken på en russisk etterretningsagent fordi høyrehånda hans er opptatt med å fjerne BHen til hans siste kvinnelige erobring - men om den britiske agentens tidløse bruk av klokker.

En klokke sier som kjent mer om mannen enn noe annet kroppsplagg, noe som kan bidra til å forklare hvorfor jeg har på meg en halvmeter stor tre-kopi av et romersk solur på armen.

Verdens beste utstillingsvindo.

Bond-klokkene er helt fra den første "Dr. No"-filmen til dagens premierefilm, "Casino Royale", vært en oppvisning i oppfinnsomhet, og mange av funksjonene kan sees på som forløpere for en rekke av de teknologiske nyvinningene som har blitt flyttet over fra fantasien til virkeligheten de siste førti åra.

Trykk på bildene under for en kronologisk gjennomgang av Agent 007s ulastelige klokkesmak.

Kilde: Watchismo