XYNERGI-effekten er imponerende

Australsk supertastatatur er like fleksibelt som en gymnast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes tastatur som koster enorme summer fordi de er dekket av edle metaller, og så finnes det tastatur som koster et billån simpelthen fordi de kan gjøre veldig mye på en veldig smart måte.

LES OGSÅ:

Fairlight XYNERGI tilhører heldigvis den siste kategorien. Vi er litt lei bling nå.

Proft.

Tastaturet er ikke ment for gud og hvermann (eller han rare som står i hjørnet, og som ingen forstår hva sier), men for profesjonelle mediefolk som i prinsippet har behov for minst fire-fem tastatur samtidig.

Vi har sett en liknende løsning kalt Optimus tidligere, men det blekner fullstendig i forhold til XYNERGI.

Hver eneste tast kan blant annet konfigureres hvordan du enn ønsker, slik at én tast som gjør én ting i en applikasjon, gjør noe helt annet i en annen applikasjon - eller i et annet vindu i en annen applikasjon om så ønskelig.

Smart.

Det PC-kompatible tastaturet er også applikasjons-sensitivt, som i korttekst betyr at det merker hvilket program brukeren arbeider med, og tilpasser oppsettet tilsvarende. Jobber du i ett øyeblikk med et musikkprogram vil tastaturet være konfigurert som et kontrollredskap for musikk, starter du derimot Microsoft Word vil det svitsje over til et vanlig QWERTY-tastatur - et slik som du har foran deg nå.

At XYNERGI er ment som en intelligent assistent for lydteknikere og andre mediehoder, forklarer også de åtte skruknappene plassert på hver sin side av den store skjermen, og det er også lagt inn et sett med fem knapper nederst som blant annet kan brukes til spoling, play og stopp.

Men, ord kommer ikke til å overbevise deg om hvor tøft dette er uansett, så trykk PLAY på videoen under for en enkel, men effektiv demonstrasjon.

Du vil kanskje vite prisen? 28 000 dollar, eller nesten 160 000 kroner. Gulp.

Kilde: Crave