WAM-V er vanvittig

Ikke akkurat danskebåten.

WAM-V er en ny type båt, hvis man kan bruke det ordet, fra Marine Advance Research. Det er nemlig ikke en tradisjonell båt det er snakk om, men rettere sagt et flytende beist.

LES OGSÅ:

Bak forkortelsen WAM-V finner vi de lange og flotte ordene Wave Adaptive Modular Vessel, som viser til at fartøyet tilpasser seg bølgene, og ikke omvendt.

En behagelig reise.

WAM-V er utstyrt med fjærer og støtdempere for å beskytte sin egen struktur og skåne de som er om bord. Det vil med andre ord si at du kan nyte en tur ut på bøljan blå uten humping og risting og medbrakt mat som spretter rundt. Siden båten ikke synker dypt ned i vannet skal det dessuten være mulig å kjøre den inn på grunt vann.

En WAM-V henvender seg til alt fra søkkrike mennesker med fritidsproblemer, til dykkere og forskere. Hva et slikt flytende monster koster tør vi nesten ikke tenke på, men sannsynligvis kan du jobbe et helt liv uten å få råd til ett.

Kommer snart.

Det har blitt laget en prototyp av en WAM-V som har fått navnet Proteus, etter en havgud som var i stand til å endre form. Fartøyet kan nemlig konfigureres på mange ulike måter for å tilpasse seg et spesielt bruksområde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se bilder av fartøyet til venstre!

Klikk her for flere van(v)vittige dingser!

Kilde: wam-v