VMAX: En våt drøm på 2 hjul

Originalen kom i 1986 og fikk raskt kultstatus. Hva med oppfølgeren?

Bilder: Yamaha.no
Bilder: Yamaha.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg husker fremdeles den dagen jeg så den originale VMAX for første gang. Med sine 100 hester, som var nærmest uhørt selv i jappetida, sto den der nypolert og blank i Yamaha-butikken ved Carl Berners plass i Oslo, og viste tunge til alle som gikk forbi. Min stolte DT80 med ynkelige 7,5 hestekrefter (med medvind og bratte nedoverbakker) ble aldri den samme igjen...

LES OGSÅ:

Originalen

Yamaha traff definitivt en nerve i markedet da de kom med den første utgaven på midten av åtti-tallet: Den 1198 kubikk store V4-motoren hostet opp hele 140 Hk (i USA), og ble en umiddelbar legende - også ut over vår lille guttegjeng.

Den offisielle norske utgaven hadde altså kun 100 hester, men det fantes nok av motorgale nordmenn som klarte å få tak i USA-versjonen.

I løpet av produksjonstiden, som varte hele tre tiår, er det faktisk solgt rundt 100.000 VMAX-er, et tall som oppfølgeren bare kan drømme om å oppnå. Her til lands får du faktisk kun bestilt godbiten via denne nettsiden, selv om jeg tipper at din lokale Yamaha-forhandler helt sikkert vil bistå de med nettskrekk.

Så hva får du på den nye modellen?


Utseendet (se bildespesialen) kommer garantert til å bli diskutert, selv er vi heldigvis enkle å glede og konstaterer at vi liker det vi ser. Det er imidlertid godt å vite at Yamaha har prioritert "imponerende akselerasjon kombinert med massiv ytelsesevne" under utviklingen.

Minifakta: 1.679 cc V4-motor som yter hele 147,2 Kw eller 200 Hk ved 9.000 o/min, sammen med et enormt dreiemoment på hele 166,8 Nm ved 6.500 o/min. Legg også merke til rammen: En lavprofils diamond-type ramme som bruker motoren som bærende konstruksjon for å oppnå balansert stivhet, og stabilitet ved kjøring på rette strekninger, men samtidig presise og knivskarpe svingegenskaper.

Fristet? Prisen er 339.900 kroner - heldigvis er det gratis å se på bildene.