VMAX: En våt drøm på 2 hjul

Originalen kom i 1986 og fikk raskt kultstatus. Hva med oppfølgeren?

Bilder: Yamaha.no
Bilder: Yamaha.no Vis mer
Publisert

Jeg husker fremdeles den dagen jeg så den originale VMAX for første gang. Med sine 100 hester, som var nærmest uhørt selv i jappetida, sto den der nypolert og blank i Yamaha-butikken ved Carl Berners plass i Oslo, og viste tunge til alle som gikk forbi. Min stolte DT80 med ynkelige 7,5 hestekrefter (med medvind og bratte nedoverbakker) ble aldri den samme igjen...

Originalen

Yamaha traff definitivt en nerve i markedet da de kom med den første utgaven på midten av åtti-tallet: Den 1198 kubikk store V4-motoren hostet opp hele 140 Hk (i USA), og ble en umiddelbar legende - også ut over vår lille guttegjeng.

Den offisielle norske utgaven hadde altså kun 100 hester, men det fantes nok av motorgale nordmenn som klarte å få tak i USA-versjonen.

I løpet av produksjonstiden, som varte hele tre tiår, er det faktisk solgt rundt 100.000 VMAX-er, et tall som oppfølgeren bare kan drømme om å oppnå. Her til lands får du faktisk kun bestilt godbiten via denne nettsiden, selv om jeg tipper at din lokale Yamaha-forhandler helt sikkert vil bistå de med nettskrekk.

Så hva får du på den nye modellen?


Utseendet (se bildespesialen) kommer garantert til å bli diskutert, selv er vi heldigvis enkle å glede og konstaterer at vi liker det vi ser. Det er imidlertid godt å vite at Yamaha har prioritert "imponerende akselerasjon kombinert med massiv ytelsesevne" under utviklingen.

Minifakta: 1.679 cc V4-motor som yter hele 147,2 Kw eller 200 Hk ved 9.000 o/min, sammen med et enormt dreiemoment på hele 166,8 Nm ved 6.500 o/min. Legg også merke til rammen: En lavprofils diamond-type ramme som bruker motoren som bærende konstruksjon for å oppnå balansert stivhet, og stabilitet ved kjøring på rette strekninger, men samtidig presise og knivskarpe svingegenskaper.

Fristet? Prisen er 339.900 kroner - heldigvis er det gratis å se på bildene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer