Verdens største fotografi

...ble selvfølgelig tatt med verdens største kamera.

Et fotografi med en høyde på 9.5 meter og bredde på 34 meter, skrev seg tidligere denne uka elegant inn i Guinness rekordbok som verdens største.

LES OGSÅ:

Camera obscura.

Som du sikkert allerede har skjønt ble ikke fotografiet knipset med et standard lommekamera. Det ble brukt en spesiell teknikk kjent som Camera obscura.

Dette er i prinsippet et mørklagt rom hvor lysstrålene fra omverdenen kan trenge inn gjennom et lite hull. Og i dette tilfellet ble en gammel og stupmørk flyhanger med størrelse på 13.4 x 49 meter, erklært som perfekt til formålet.

Mange store tall med andre ord, og større skal de bli. Selve fotografiet var et stort stykke hvit tekstil dynket i 76 liter lysfølsom emulsjon (blanding av to væsker). Stoffet var importert fra Tyskland og veide tunge 544 kilo, så her måtte hele seks mann til pers for at ikke alt skulle gå skeis.

10 lange dager.

Etter å ha eksponert tekstilet i hele 10 dager ble det lagt til fremkalling i et kar på størrelse med et olympisk svømmebasseng. Karet ble fylt med 2.270 liter svart og hvit fremkallervæske og 4.540 liter fikservæske.

Hva det må ha kostet tør vi egentlig ikke tenke på.

Gammel militærbase.

Fotografiet viser det som er igjen av en gammel og kjempestor militærbase. På bildet skimter du kontrolltårn, palmetre og av alle ting - et portabelt toalett.

Som en ekstra bonus vant også flyhangar-kameraet prisen for verdens største, og havnet følgelig også i Guinness rekordbok.

Bildet stilles ut på Art Center College of Design i California mellom 6. og 29. september.

Kilde: Blog Scifi