Verdens største elg

Verdens største elg

Ny turistattraksjon i Sverige.

Publisert

Söta bror er i gang med planleggingen av en 45 meter høy elg som skal trone på toppen av fjellet Vithatten i Nord-Sverige.

Sier ja til gigantelg.

Thorbjörn Holmlunds har jobbet med elgen i tre år allerede, og er i fyr og flamme over at han endelig får realisert sin, bokstavelig talt, store drøm. For kort tid siden falt nemlig de siste bitene på plass da han fikk klarsignal fra de to berørte fylkene Norrbotten og Västerbotten.

Elgen vil stå med frembeina i det ene fylket og bakbeina i det andre, mens den skuer utover den svenske villmarka og later til å spise frokost fra nærmeste tre.

På innsiden av elgen vil du finne restaurant, konserthall og konferanselokaler, men mange vil nok søke opp til utendørsrestauranten på toppen av geviret for å nyte utsikten.

Treheis.

Besøkende kan velge om de vil ta en heis kamuflert som et tre opp til elgens munn, eller benytte seg av spiraltrappa som sirkler seg oppover elgbeina.

Byggingen er planlagt å starte allerede i år, men når elgen er forventet å stå ferdig er ikke kjent. Det som er sikkert er at den kommer til å bli dyr, veldig dyr. Totalt vil svenskene svi av omtrent 43 millioner kroner på sin nye turistattraksjon.

Trykk PLAY for video!

Kilde: storalgen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer