Verdens dødeligste seks-pakning

Aldri undervurder menneskets evne til å finne nye måter å drepe hverandre på.

Elitesoldatene i United States Marine Core er blant de første som bruker M-32 i strid, og har allerede gitt det kallenavnet «six-pack attack».

LES OGSÅ:

Navnet henspeiler selvsagt på de seks kammerne som gjør at skytteren slipper å kaste bort tid på å lade etter det første avtrekket, han har jo fortsatt fem granater igjen...

Tatt rett ut av en sci-fi film.

SM-32 er ment å erstatte granatkasteren M-203 som det amerikanske forsvaret har brukt siden 60-tallet, og selv om de to våpnene gjør den samme jobben er det ingen tvil om at våpenet framstår som ren nirvana for små mobile kampgrupper:

Den nye modellen kan nemlig pumpe ut seks granater på under tre sekunder, og et ordentlig kikkertsikte gjør at det også skal være langt lettere å treffe den eller de du prøver å utrydde. Eller som amerikanerne så diskrè uttaler det: This thing's all business when the trade is knocking out bad-guys at a distance.

Kombinasjonen av at du slipper å lade og har et kikkertsikte, gjør også at skyteren enkelt kan se hvor den første granaten lander, og så sikte seg inn med de neste fem. Rekkevidden er forøvrig 400 meter, men det er hovedsaklig i bykrig man ser for seg at våpenet vil bli brukt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vekten på selve våpenet er forøvrig ikke på mer enn seks kilo, og selv med et fulladet magasin klokker den ikke inn på mer enn 7,5.

Arnold var faktisk først.

Er du en dedikert film-fanatiker kan det forøvrig være at du synes du har sett våpenet før, en svært tidlig utgave ble nemlig brukt da Arnold Schwarzenegger meide ned aliens i Predator fra 1987.

Klikk her for flere syke, gale og morsomme våpensaker!

Kilde: Gizmag.