Værvarsel: Enorme haglbyger

Punt Gun er ingen lilleputt. Tvertimot. Tvertimot, sa vi!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og vi som trodde trodde at fortida bare besto av telegrafstolper, telexmaskiner og morse med så mange trykkfeil at kriger har blitt startet for mindre.

LES OGSÅ:

Så kom vi over Punt Gun, et forhistorisk gigantvåpen som kun kan se normalt ut i hendene til Goliat.

Enormt.

Våpenenet er uoffisiell innehaver av tittelen som verdens største hagle, noe bildet over demonstrerer så tydelig at selv de som har glemt å kontrollere brillestyrken sin på noen år vil heve et øyenbryn eller to.

Hagla har en lengde på hele tre meter, mens løpet har en diameter på drøye fem centimeter. Nettopp fordi Punt Gun er så stor og så tung, og fordi rekylen ikke en gang kan motvirkes av veltrente menn i trange trikoter, må våpenet monteres på en elvebåt for ikke å sende skytteren i bakken.

Elvebåt?, spør du kanskje.

Andejakt.

Ja, og det er her vi kommer inn på bruksområdet. Disse våpnene ble på atten- og nittenhundretallet benyttet til å ta livet av sjøfugler. Mange sjøfugler.

Det skal faktisk være mulig å ta knekken på mellom 50 og 100 ender med ett eneste skudd, og hvis du nå begynner å tenke på fiske og dynamitt er du ikke så langt unna sannheten.

Hver skuddladning veier opp mot en halv kilo, og med tanke på at jegerne i gamle dager jaktet i flokker på opptil ti elvebåter er det nesten et under at ikke store deler av verdens sjøfuglarter ble utryddet.

Sjekk videoen under for et moderne eksempel på nøyaktig hvor massivt et skudd fra en Punt Gun er.

Kilde: Techeblog