Twirling Tower er seg selv nok

Det mest spektakulære med denne skyskraperen er ikke nødvendigvis at den roterer.

Tenk deg at du endelig har kommet deg til Dubai, og for å feire det har du vært på byen en liten tur. Ok, en stor tur. Vel tilbake på hotellrommet så kjenner du umiddelbart den karakteristiske snurringen idet du legger deg ned. Men, denne gang snurrer det noe helt hinsides!

LES OGSÅ:

For svingende.

Det kan være fordi du befinner deg i Twirling Tower, et byggeprosjekt som høres for vilt ut til å være sant, men som angivelig vil bli forsøkt bygd i nettopp Dubai om et drøyt halvår.

Som bildene over (og videoen under) viser er skyskraperen delt opp som en salamipølse, og hver del skal etter arkitekt David Fishers plan kunne rotere uavhengig av hverandre - i henhold til hvor mye det blåser.

Turbiner.

Selv om de tekniske detaljene er svært sparsomme, vil bygningen også inneholde turbiner, og i kombinasjone med de roterende, vinddrevne modulene skal dette generere nok strøm til at bygningen blir selvforsynt med elektrisitet. Ikke nok med det: Twirling Tower vil til og med produsere et energioverskudd, og dermed også nok strøm til ti tilsvarende bygninger.

Et lite øyeblikk mens vi gir oss ende over. Har arkitekt Fisher tatt pillene sine, eller lot han bare alt fare før han kom opp med denne idéen?

Chicago?

Tanken er at hver "bygningsplate" tres på en sentral betongkjerne, noe som blant annet tillater at turbiner installeres mellom hver plate, og altså at de kan rotere.

Fisher prater angivelig med representanter for Chicago i USA om å reise en tilsvarende bygning, og tatt i betraktning at byen kalles "The Windy City" bør dette duke for mye kvalme blant stakkarene som får kontorplass i det roterende bygget.

Hvor vidt dette faktisk blir en realitet gjenstår å se, men noen er tydeligvis oppsatt på å gjennomføre galskapen - som videoen under viser.

Kilde: Gizmodo