The Centipede er et ekte vogntog

Noen større? Nei. Lengre, da? Nei. Tyngre? Nei, ikke det heller.

Det er tre ting som kjennetegner Australia: Øl, surfing, og de lengste trailerne verden har sett.

LES OGSÅ:

Noen føler kanskje vi burde nevnt Kylie her, og de har helt rett. Men her handler det likevel om The Centipede, monstrøse vogntog som dundrer gjennom det australske landskapet med tonnevis av malm - og som symptomatisk nok er kalt opp etter skolopenderen, en art av leddyrklassen.

Veldig lang.

Hver trailer har seks vogner, noe som gir dem en total lengde på hele 55 meter. Tenk etter på hvordan 60-meteren føltes på barneskolen og du begynner å få en viss idé om hva vi snakker om.

Fullastet har The Centipede en matchvekt på 205 tonn, og hvis en holder toppfarten på 64 kilometer i timen og simpelthen fjerner foten fra gasspedalen vil kjøretøyet rulle i fire kilometer før det stopper. Med en slik vekt er det greit å ha 110 hjul som stabiliserer alle tonnene, for sovner du bak rattet her er både du og lasten din ferdig.

Malmlast.

En 14-liters motor med 550 hestekrefter er nok til å drive vogntogene og maksimumslasten på 105 tonn malm framover i den australske ørkenen, ofte gjennom områder så øde at det knapt finnes biler på veiene.

- Det vanskeligste er å konsentrere seg. Veien er helvetes kjedelig og deler av den er ganske røff, forteller Matt Langley til nettstedet Channel 4. Han sier også en del andre ting på macho-australsk, som i bunn og grunn bare er variasjoner over temaet det er en tøff jobb.

Det tror vi på.

Han forteller videre at mange vanlige bilister tenker seg om både én og to ganger før de passerer doningene, og at de som gjør det ofte passerer med haka omtrent i samme høyde som girstanga.

Oppdatering: En av våre lesere (takk, Stein!) opplyser at den mest vanlige bruken av The Centipede er til frakt av levende kyr fra indre Queensland til østkysten, der de utkårede fehodene blir eksportert videre til kjøttglade asiater.

Samme leser har også fått tilbud om å lukeparkere et vogntog på 54 meter. Tenk litt på det neste gang du strever med å få Golfen din inn i en sju meter bred luke utenfor kjøpesenteret.

Klikk her for flere kjempesaker!

Kilde: Spluch og Channel4