Soveromsfantasier

Jumbojeter hører vanligvis ikke hjemme på soverommet ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 47-åring med mye penger og en overdreven interesse for fly. Det er dømt til å gå galt, som vil være perspektivet til kona.

LES OGSÅ:

Det er dømt til å bli fantastisk, som vil være vårt perspektiv.

Tålmodig mann.

John Davis har nemlig brukt åtte år og snaue 170 000 kroner på å bygge det som må være en av de mest spektakulære hjemme-flysimluatorene som finnes. Han har installert den i et ledig rom i huset (kan det ha vært der kona bodde før hun flytta ut?), og har nå sagt opp jobben som grafisk designer for å drive flysimulatoren på heltid.

Drive? Heltid?

Ja, Davis leier ut den Boeing 747-400-baserte simulatoren til hvem som måtte ønske for mellom 700 og 4600 kroner, avhengig av om en ønsker en kort timestur, eller en lengre flight på seks timer.

Microsoft?!

47-åringen, som holder til i Coventry, England, bruker Microsoft Flight Simulator og Aerowinx Precision Simulator til den visuelle delen, som vises fram på den store hovedskjermen, og på hver sin 19-tommers flatskjerm på sidene.

Cockpiten er laget av tre, mens mye av det tekniske utstyret som autopiloten, vær-radaren og gasspaken) naturligvis er anskaffet via Internett.

Foreløpig har Davis holdt sjappa gående siden juni, men ifølge Gizmodo er det visst nok ganske laber aktivitet på soverommet for tida. Den britiske flyfantasten håper likevel at forretningen tar seg opp etter at han i det siste har gjort flere intervjuer, og dessuten blitt omtalt på annenhver blogg.

Ikke pilot.

Det er nesten litt ironisk at David ikke er sertifisert pilot, men han trekker fram glideflysertifikatet sitt og 2500 timer i lufta som formildende omstendigheter. Heldigvis er den eneste virkelige styrten som skjer på soverommet at noen snubler ut av cockpiten på vei til neste etappe av utdrikningslaget, så glidefly eller ikke glidefly - du er uansett ganske trygg.

Bilsetene er heller ikke helt autentiske, men dette er altså en simulator, og for alt vi vet bruker David opplåsbare Barbara-dukker som flyvertinner.

Kremt.

Kilde: Gizmodo